Az egyik kedvenc játékosomról jutott eszembe, hogy írok egy kicsit. A PokerNews-on olvastam (na jó, volt a cikk elkészültéhez némi közöm is) róla pár érdekes dolgot és eszembe jutott, hogy épp aktuális írni Phil Ivey-ról.

Első, ami eszembe jut, hogy kölyökképű és senki sem gondolná, hogy mennyire kíméletlen tud lenni a pókerasztal mellett. Ő a mai póker egyik legnagyobb hőse, sokak példaképe (megkockáztatom, hogy minden komoly pókeres valamilyen szinten példaképének tekinti), főként eredményei miatt. Az asztalnál kíméletlen és néma - nem nagyon sztorizgat, sőt még a kicsi beszélgetés is távol áll tőle - csak akkor szólal meg, ha feltétlenül szükséges. Épp ezért soha semmit nem lehet tőle megtudni a lapjaira vonatkozóan. De róla megtudni valamit? Azt lehet, feltéve, hogy tovább olvasol.

Phil Ivey 1976 február 1-jén született Riverside-on, Kaliforniában, de családjával együtt már pár hónapos korában New Yersey-be költözött. Első találkozása a kártyákkal nagyapjának köszönheti, aki még 5 éves korában megtanította az ötlapos stud szabályaira (vélhetően annak érdekében, hogy Phil megtanuljon mindent a játékról, állandóan csalt). Később telemarketinges kollégáival játszott és majdnem állandóan veszített, de mindezek ellenére megszerette a pókert és megtanult nyerni. Igen gyorsan.

Első világbajnoki karkötőjét 23 évesen, a 2000 ben megrendezett World Series of Poker -en szerezte, a Pot Limit Omaha verseny megnyerésével. De ezt pár évvel később felülmúlta azzal, hogy 2002-ben HÁROM karkötőt szerzett meg (1500 dolláros 7 Card Stud,  2500 dolláros 7 Card Stud Hi/Lo, 2000 dolláros S.H.O.E.), amely tettével egyedülálló volt egészen 2009-ig, Jeff Lisandro háromszoros győzelméig (ez azért elég bizonyíték arra, hogy a póker nem szerencsejáték). Három év kihagyás után, 2005-ben megint megnyerte a Pot Limit Omaha versenyt és most, 2009-ben újra kétszer győzedelmeskedett. Eddig.

Azért eddig, mert Phil Ivey a "November Nine" egyike (novemberi kilencek), akik a WSOP főversenyén (melyre 10 000 dollár a nevezési díj) a döntő asztalra jutottak még júliusban, de csak november elején tudják lejátszani azt, mert az okos szervezők ezt találták ki még pár évvel ezelőtt. Amennyiben megnyeri ezt is, akkor ez évben is háromszoros bajnok le és ami a legfőbb, a No Limit Hold'em FŐ trófeája is az övé lesz. De ha nem nyeri meg, akkor is az "All Time Money List" első helyére ugrik (ez az a lista, ami a hivatalosan, nemzetközileg elismert versenyeken megnyert összegek szerint sorolja fel a pókereseket). Jelenleg ennek a listának az első helyén Daniel Negreanu áll, aki csak mostanában lett első és mindenképpen csak november első hetéig lesz az.

Ivey ezen kívül a FullTilt online pókerterem fő "reklám arca", Ő az egyike azoknak a profi játékosoknak, akik ezt az online pókertermet képviselik mindenkor és mindenhol. De Ivey nem ismert százalékkal a Fulltilt Poker résztulajdonosa is, vagyis nem csak pókerből él, hanem minden másból is, ami kapcsolódik hozzá.

Vagyona eléggé meghatározhatatlan, de nagyon nagyon gazdag. Annak ellenére, hogy sokszor nagyon sokat (akár milliókat is dollárban) képes elveszíteni az idegeskedés legkisebb jele nélkül. Kölyök arcán a nyugalmon és a mosolyon kívül semmit nem látni.

Amúgy itt megnézheted saját honlapját is, ami - szerintem - az elegáns weboldal etalonja. ♠

Phil Ivey pókerarcának reklámfilmje :)


 

Címkék: video játékosok világbajnok full tilt poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr241441386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása