Mint ahogy már írtam korábban, Január 14-én a Plano Pawn Shop zálogház közvetítésével felkerült az eBayre T. J. Cloutier 2005-ös WSOP karkötője, 2999 dolláros nyitó árral, de ez végül az aukció utolsó percében 4006 dollárra ugrott fel, amelyet - mint később kiderült - a Cake Poker ajánlott fel ezért a becses ékszerért.



 

T.J. Cloutier 2005-ben, a WSOP $5000 No Limit Hold'em tornáján nyerte ezt a karkötőt, az ezzel együtt járó 657.100 dollárral együtt, de sajnos már akkor szerencsejátékos volt, vagyis nem csak a pókerben élte ki szenvedélyét, hanem kockázott is keményen. A kockázás azonban sok mindenben hasonlít a rulettre, például abban, hogy a kaszinó ellen játszunk és bár a kaszinó haszna igen kicsi, egyes emberek sokat veszíthetnek és veszítenek is ezen a szerencsejátékon is. El is vitte a sok kockajáték T. J. összes nyereményét, sőt még többet is. Ezért úgy döntött, hogy zaciba vágja az amúgy használhatatlan, ékszert. Mert ugye ez nem használati tárgy, hanem trófea. A gondolatot tett követte és később hiába szerette volna kiváltani a beadott ékszert, az már nem volt meg addigra.

T.J. Cloutier eddig 6 karkötőt nyert és majdnem 10 millió dollárral az "All Time Money List" 10. helyét foglalja el még ma is, ami azért is szép teljesítmény, mert 2007 óta nem nyert jelentősebb tornát sőt, rossz nyelvek szerint még a versenyekre is csak akkor tud beülni, ha talál támogatót.

A 2005-ös karkötőt most az azt megvásárló Cake Poker online pókerterem vissza fogja adni a bajnoknak - természetesen ünnepélyes keretek között -, de a kérdés az, hogy vajon meddig marad az a világbajnok tulajdonában? Na és persze hol van a többi karkötője? Lehetséges, hogy azok is feltűnnek majd a későbbiekben egy aukciós oldalon?

Minden komoly pókeres erre az ékszerre vágyik, elég elkeserítő, hogy egy ilyen legendás játékost valójában nem is érdekli ez az amúgy manapság már sokkal szebb karkötő. Te például eladnád ha megnyernéd? Szerintem maga az a tény is sokat jelent, ha a te tulajdonodban van egy ilyen csecsebecse. Véleményem  szerint ez nagyjából megfizethetetlenné teszi.

Utóirat: T.J. Cloutier annyira nagy játékos, hogy róla is elneveztek már lapkombinációt. A J9 viseli a nevét, ahogy a 10-2 Doyle Brunson lapja, mert kétszer is nyert vele WSOP versenyt, úgy a J9 is azért T.J. lap. mert ő is ezzel győzedelmeskedett.


 

Címkék: wsop játékosok világbajnok karkötő

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr601711077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandabula 2010.01.29. 14:00:58

Úgy tudom olimpiai aranyérmet is adtak már el.

netes mester · http://seobaglyak2011.blog.hu/ 2010.01.29. 17:37:10

neki ez már csak egy újabb trófea és így értékét vesztette az ő szemében

c{o}ffee 2010.01.30. 14:29:44

3000 dollár a 650.000-el szemben. Ez asszem választ ad a kérdésre.

Aki pedig elkockázik 10 millió dolcsit, ahelyett h bármi MÁST (esetleg hasznosat) csinálna, azzal sokkal komolyabb problémák vannak.. és nagyjából az a legkevésbé releváns, hogy mit csinál a karkötőivel.

És persze, ebből is látszik, hogy mindig helyén kell kezelni a játékot.. mert amúgy koránt sem annyira habostorta, mint aminek tűnne.

Elég sok profi nyilatkozza, hogy aki mindenáron profi akar lenni, az még sosem volt az.. mert éppenséggel rengeteg árnyoldala van, csak az nem látszik elsőre a közvetítések reflektorfényében.
süti beállítások módosítása