Póker a tévében

 2010.02.01. 13:47 MORiARTY

A pókerrről, vagy az azt körülvevő világról szóló filmeken kívül láthatunk a tévében pókeres műsorokat is. Természetesen ezekben a műsorokban már valóban, igazi pókert láthatunk, igaz, kivonatolt formában, hiszen ki akarna végignézni "real time" egy pókerversenyt, ha ő maga nem lehet ott az asztaloknál, vagyis nem osztanak neki lapot? Így rövidítve azonban, az izgalmasabb leosztásokat nézhetjük végig (már a vágó és a szerkesztő szerint izgalmasabbakat, bár ezek tényleg jók szoktak elnni, de ki tudja, mi marad ki?). Ami azonban a legzseniálisabb, az Henry Orenstein találmánya,az asztalba épített minikamera, amelynek segítségével mi is láthatjuk a játékosok lapjait. De hogy mindezeket miért írom le? Mert most már elmondhatjuk magunkról, hogy "szerencsések" vagyunk, mert a magyar sport televíziók közül majd mindegyik műsorára tűz egy-egy pókeres műsort, így naponta akár többször is izgulhatunk a tévé előtt, hogy nna vajon ma kit mákolnak le legjobban?

Sport televiziók

A Sport1 és a Sport2 voltak azok az adók, ahol már a kezdet kezdetén is lehetett pókert látni, hallani, méghozzá Horvát János (azóta kubai nagykövet) és Korda György (mindannyiunk Gyuri bácsija) közreműködésével, akik jól kiegészítve egymást ültek a saját monitoraik előtt és kommentálták az ott történteket. Gyuri bácsi akkor még semmit nem tudott a Texas Hold'em*-ről (manapság is inkább csak kedvtelésből játszik), de bátran állíthatom, hogy nagyon is sok köze volt ahhoz, hogy nálunk ennyire népszerűvé vált ez a játék. Horvát János azóta a Magyar Állam szolgálatába állt ugyan, de helyére egy elég érdekes, szélsőséges ember, Para-Kovács Imre került, na és Balázs Klári, akik felváltva borzolják idegeinket a tévé képernyőjén keresztül.

A Sport csatornák nemrégiben kiegészültek egy újabbal, amelyet SportM-nek kereszteltek el, ezen sokkal kevesebbszer ugyan, de szintén láthatunk pókeres műsorokat. Ez a három csatorna felváltva adja le sokadszori ismétléssel a Budapest Poker Open döntőjéről készült műsorát, amelyet mindenkinek szívből ajánlok megnézésre (Szombat hajnalban SportM).

Mostanában a legjobb ilyen műsor a Big Game névre elkeresztelt nagy játszma, amelyre 10 000 dollár a beülő összege és korlátlanul lehet tovább váltani zsetonokat, ha valakinek elfogy. Van olyan is, aki ezt korlátlanul meg is teszi, így gondoljunk bele, sok százezer dollár cserélhet gazdát egy nap alatt, amelyet több részletben (azt hiszem nyolc) ad le a Sport1 és Sport2 csatorna (kedd este Sport1).

SportKlub

Az RTL Klub sportcsatornája, ezen a héten például csak annyit közölt nézőivel, hogy Póker lesz a tévében, de hogy éppen melyik versenyt vagy milyen egyéb játékot közvetítik, azt nem árulták el, így most zsákbamacska póker lesz a héten, minden késő éjjel, illetve kora délelőtt. Amúgy általában a Million Dollár Cash Game*-et szokták adni két kommentátor "alábeszélésével", akikről amúgy semmit nem tudok, de néha nem nagyon tudják, mit beszélnek. Az adások jók, rendszeresek és bár a Million Dollár Cash Game régebbi évadait (néha két*-három évvel ezelőttieket) adják le, mégis tanulságosak lehetnek, főleg azoknak, akik még a játékosokról sem tudnak semmit.

Eurosport

Azt várnánk, hogy a legprofibb és legrégebbi sport csatorna a legprofibb műsort adja le, de nem, sőt! Itt láthatunk legritkábban pókert és ha látunk, akkor sem a legjobbakat, hanem ismeretlen versenyek ismeretlen pókereseit. Legutóbb valami Partouche Pókert adtak, ami egy franciaországi pókeres műsor volt, de nem volt túl nagy szám.

Nem sportcsatornák

A Viasat3 gondolja legkomolyabban a dolgokat, mert ők saját pókeres műsort készítenek évről évre. Persze ehhez kell nekik az egyik terem támogatása, de mivel az megvan... Szóval az Unibet Pókermilliomos már a második évadánál tart és az első sikerét látva nem is gondolom azt, hogy ez nem fog bejönni a nézőknek (az elsőt Rudolf Péter nyerte, aki addig szerintem nem is látott kártyát, legalábbis a saját kezében nem sokat).

 

A Main Stream médiák is néha műsorukra tűznek egy-egy pókeres adást, de ezt általában elég meglepetésszerűen teszik, vagyis nem rendszeres és főleg előre nem lehet tudni, mikor mi lesz. Aki esetleg kevesli ezeket az adásokat, annak ajánlom figyelmébe a PokerTube.com és a YouTube.com portálokat, valamint sok magyar oldalt is, ahol saját készítésű,általában online oktató videókat nézhettek meg.


 

Címkék: tévéműsor

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr731719481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása