Ez a poszt azért aktuális, mert épp mostanában választja ki 15 újságíró és 15 póker híresség, hogy kit vesznek fel a Poker Hall of Fame, azaz a Póker Hírességek csarnokába. Olyasvalamit képzeljetek el, mint a Hollywood Walk of Fame Los Angelesben, azzal a különbséggel, hogy ennek nem feltétlenül van látható és tapintható megfelelője, inkább csak amolyan virtuális dicsőség csarnok.

A Poker Hall of Fame -et 1979-ben alapította Benni Binion a Horseshoe Casino tulajdonosa és nem mellesleg profi pókerjátékos. A cél az volt, hogy legyen egy olyan lista, amelynek tagjai olyasmit tettek a pókerért, amit mások nem, amellyel segítették a póker elismertségét és / vagy elfogadtatását és népszerűsítését.

Az első évben 7 pókeres személyiség került a listára.

1. Felton "Corky" McCorquodale - Ő volt az egyike azoknak, akik 1963-ban kitalálták és meghonosították a No Limit Hold'em pókert. Profi pókerjátékos volt. Sajnos már elhunyt, de halálának még az évéről sem találtam semmit

2. Johnny Moss - Ő a póker egyik halhatatlan alakja. Háromszoros No Limit Hold'em világbajnok (1970, 1971 és 1974-ben). Neve egybeforrt a pókerrel. 1997-ben halt meg

3. Red Winn - Róla tudok talán a legkevesebbet. Összetett egyéniség és sokoldalú pókerjátékos volt. Nem csak a no limit Hold'em -ben volt nagyszerű. Ő is elhunyt, de szintén fogalmam nincs, mikor.

4. Sid Wyman - Több kaszinó és játékbarlang tulajdonosa (például a Dunes) 1960 és 1970 között. Halálakor a Dunes-ben két percre megállt az élet. 1978-ban halt meg, a Poker Hall of Fame megalapítása előtt, vagyis posztumusz került a nagyok közé.

5 "Nick the Greek" Dandolos - Milliomos póker és szerencsejátékos volt. Arról volt híres, hogy óriási fogadásokat kötött és veszített el. És mikor eljátszotta mindenét, akkor 5 dolláros játékokon játszott.

6. Edmond Hoyle - Ő az egyik legérdekesebb választása volt Binionnak. Hoyle ugyanis 1672-ben született Angliában (igen, nem hibáztam). Azért került a többiek közé, mert ő írta a kártyajátékok elfogadásának egyik meghatározó művét, "Short Treatise on the Game of Whist" címmel (1742). Kilencvenhét évesen 1769. augusztus 30-án halt meg, vagyis több, mint 200! évvel a Poker Hall of Fame megalapítása előtt.

7. James Butler "Wild Bill" Hickok - Ő leginkább a köré épült "imidzse" miatt lett az illusztris társaság tagja. Ő az, akit 1876. augusztus 2-án hátba lőttek pókerezés közben, mikor AA88 lapok voltak a kezében. Azóta ezt a lapkombinációt a "halott ember kezének" hívják (Dead man's hand).

A Poker Hall of Fame -nek jelenleg 16 élő tagja van. A későbbiekben bemutatom mindegyiküket (itt oldalt jobbra láthatók a címkék, a poker hall of fame -re kattintva az összes ehhez kapcsolódó posztot el tudod egyben majd olvasni).

Tudom, hogy ez kicsit unalmas lehetett, de a többi érdekesebb lesz ígérem :) ♠

Címkék: történelem hall of fame wsop világbajnok johnny moss

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr191438816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása