Na jó, vannak kedvenceim és igen, Phil Ivey is és Gus Hansen is FullTilt játékos, mégsem azért van ez, mert a FullTilt játékosai, hanem a karakterük és játéktudásuk miatt. Közülük is leginkább Gus Hansen a legkedvencebb kedvenc. A The Great Dane (A nagyszerű dán), vagy Crazy Dane (Őrült dán) névvel is illetett pókerjátékos hihetetlen agressziójáról híres leginkább és arról, hogy úgy játszik, mintha fogalma nem lenne a pozíció és a lapok erejének fontosságáról. Játékstílusát úgy tudod legkönnyebben megismerni, ha elolvasod "Nyílt lapokkal" című könyvét, amely magyar nyelven is megjelent.


Gus nem a pókerrel kezdte a sportolást, hanem tenisszel. A szerencsejátékot pedig a Backgammonnal kezdte, mint sok másik pókeres is. New York-ba költözött és elkezdett pénzben játszani Backgammont (nem tudom, milyen eredménnyel, de biztosan nem veszített túl sokat). Ekkor megismerkedett a pókerrel (Phil Laak mutatta meg neki a játékot) és attól fogva csak pókerezett és pókerezett és pókerezik!

Először 1996-ban indult a WSOP-n (ő is azon kevesek közé tartozik, akik még soha nem nyertek karkötőt a profik közül, pedig megérdemelné), de szinte azonnal kiesett és ekkor kezdett el leginkább áttérni a pókerre a backgammonról. A póker ugyanis nagyon sok gyakorlást és még több tanulást kívánt meg, a backgammonnal együtt már nem fért bele az idejébe.

2002-ben már kikristályosodott stílusa volt. A laza-agresszív stílust szerette meg és ennek legnagyszerűbb művelőjévé képezte magát. Ennek eredményeképp egyszerűen lehetetlen kitalálni, milyen lap van a kezében. Ez persze szerencsét és mindenképpen sok bátorságot kíván meg a játékostól, de ezekből Gus-nak sok van, így a 2002-es Las Vegas-i WPT-t meg is nyerte. Ezek után 2003-ban két WPT bajnoki cím és egy harmadik, valamint egy hatodik helyet szerzett, aztán 2004-ben ismét győzedelmeskedett egy WPT-n. Összesen négy WPT címe van, de egyetlen EPT vagy WSOP győzelemmel sem büszkélkedhet. A már említett könyvében az Aussie Millions 2007-es versenyéről ír, amelyet szintén ő nyert meg hihetetlen agresszióval támadva ellenfeleit minden leosztásban.

2005-ben az addigi versenyeken elért sikerei dacára inkább a készpénzes játékok felé mozdult inkább és megjelent a legnagyobb tétű asztaloknál is. Ezeken a játékokon azonban saját bevallása szerint is vesztőben van és attól függetlenül, hogy hihetetlen nagy összegeket képes nyerni egy-egy pókertornán, nagyon valószínű, hogy állandó pénzügyi nehézségei vannak. Őt is az eladósodott pókerjátékosok közt tartják számon, annak ellenére, hogy publikusan sokat nyer és nagyon valószínű, hogy a Full Tilt Poker bevételeiből is némi pénzmag hozzá vándorol valamilyen időközönként.

Agresszióját és játékát jól jellemzi ez az elhíresült leosztás:

Minden negatív híresztelés és tény ellenére nekem akkor is ő az egyik legkedvencebb kedvencem és az is marad még jó ideig.

Ha érdekel Gus Hansen honlapja, itt megtekintheted.


 

Címkék: gus hansen játékosok

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr541600713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lszb 2009.12.16. 01:53:32

Ne vicceljetek már. Ez a fickó egy vicc. Nézzétek a Poker After Dark-ban vagy a Full tilt-en hogy fosztják ki a többiek.

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2009.12.16. 09:22:40

Na igen, így könnyű emberkedni, ha lejön a 2%-os outod.

Ramaty 2009.12.16. 12:39:30

na most milyen profi az, akiről ezt írják:
Őt is az eladósodott pókerjátékosok közt tartják számon,

sztem ha valaki jó játékos, az halmozza a vagyont, nem elveszíti, a többi duma, hogy micsoda readjei vannak, meg milyen agresszív, stb

szart sem ér!

aranyláz 2009.12.17. 13:37:28

Fogalmam sincs, hogy Hansen el van-e adósodva, vagy nem, de azért nem csak ezzel lehet mérni hogy valaki jó játékos-e. Lehet hogy cashgame-ben nem
egy nagy szám, de igenis jó versenyjátékos szerintem. Itt van pl. Stu Ungar esete, aki sokak szerint minden idők! legjobb pókerese volt, mégis állandóan pénzhiánnyal küzdött a különféle szenvedélyei(drog, szerencsejáték) miatt. Én olvastam a könyvét, és sztem sokat lehet tanulni belőle. (mellesleg rossz játékos hogy nyerhette volna meg a 2007-es Aussie Millions-t 747 ember közül?)

edi95 2010.11.07. 15:38:05

gus hansen egy kurva nagy játékos , és mellesleg aki nem tudná és szidalmazza, a cash gameet csak hobbi szinten játsza unalaműzésképp . Az pedig hogy élő torna nyereménye több mint 10 millio $ magáért beszél .... jah és ha olyan nagy anyagi gondokkal küzd hogyan tud dollar százezreket kockáratenni az FTP-n nap mint nap !
süti beállítások módosítása