A pókeresek, nem csak akkor kapnak díjakat, amikor nyernek, hanem egyéb alkalmakkor is. A póker díjak első fecskéje A Poker Hall of Fame volt, azaz a Póker hírességek csarnoka, amellyel pénzdíj ugyan nem jár, de az elismerés az megfizethetetlen. Oda bekerülni nem semmi. Az, hogy melyik lehetett a második, azt nem tudom, de a legutóbbi két hónapban 3 különböző pókeres díj nyerteseit is kihirdették. A European Poker Tour Deauville első napján átadták a Francia Póker Díjat, amelynek több kategóriája közül a legjobb francia játékosnak járót Antoine Saout kapta, aki múlt évben a WSOP és a WSOP Europe főversenyének döntő asztalán is ott volt. De nem ez volt a közelmúlt egyetlen pókeres díja.

Február 12-én aztán a párizsi Aviation Clubban tartották a European Poker Awards díjátadó gálát is. Amelyen a legjobb női játékosnak járó díjat Sandra Naujoks kapta, aki múlt évben a European Poker Tour dortmundi versenyét nyerte meg és több másik tornán is fizetős helyen végzett (ja és szép is, de ez valamiért már természetes). A legnagyobb presztízsű díj természetesen az év legjobb európai pókerese cím volt, amelyet Vitaly Lunkin kapott meg. A legjobb élőtorna-játékosnak járó díjat Jeff Lisandro kapta. aki az előző évi WSOP-n három karkötőt is megnyert. Az év újonca szintén Antoine Saout lett, aki ezzel ezen a helyen két díjat is átvehetett pár hét különbséggel. Ezzel nem ő az egyetlen duplázó!

Antoine Saout

Az EPT Koppenhága első napján átadták a Nordic Poker Awards díjait is. Itt a díjazottak között a legtöbb ismeretlen játékos, legalábbis nekünk, magyaroknak. Egy játékos neve azonban nem fog idegenül hangozni. A legjobb élő versenyjátékos Ville Wahlbeck (Finnország) lett, A legjobb online játékos pedig Patrik Antonius (Finnország), aki ugye az Európai díjak közül is megkapott egyet. Az év újonca Kristoffer "Sumpas" Thorsson (Svédország), a legjobb éves teljesítményt pedig a zsűri szerint szintén Ville Wahlbeck (Finnország) érte el a múlt évben.

Magyar Póker Díj

2009 során olyan kiemelkedő eredmények születtek a magyar pókeresek között is, amelyeket szemlélve csupán idő kérdése volt, hogy megszülessen egy, a játékosok éves teljesítményét méltányoló magyar pókeres elismerés is. Ez lett a Magyar Póker Díj. A díjat két kategóriában - az Év Játékosa és az Év Felfedezettje - fogják átadni, előre nem ismertetett két pókeresnek. Azért ide a bökőt, hogy az év játékosáét Traply Péter, alias "Bélabácsi" kapja majd, aki 2009-ben megszerezte Magyarország első karkötőjét, de azért Tóth Richárd sem esélytelen (azért én inkább az előbbire tippelnék).

Az elismerés odaítélését a szervezők egy független szakemberekből álló zsűrire bízták, amely kizárólag szakmai szempontok alapján döntötte el kinek ítéli oda az első ilyen elismerést.

A zsűri tagjait az Onlinepokerhu, a Pókerakadémia, a PókerArcok, a DeluxePóker, a Pókerhírek és a Hu.PokerNews.Com képviselői alkotják, míg az írott sajtót a Póker Magazin delegáltjai képviselték, többek között olyan nevek, mint Foris Attila vagy Rátkai István (Selindek).

A Magyar Póker Díj ünnepélyes átadására a február 27-én megrendezésre kerülő PókerBál-on kerül majd sor. Ezt a rendezvényt a Corinthia Grand Hotel Royal Báltermében rendezik meg (jegyek még kaphatók azt hiszem).

Szóval már ilyenünk is van, illetve lesz. Az, hogy valójában ki kapja majd a két díjat, majd megírom, de csak márciusban, mert február 27-én éjjel derül csak ki.


 

Címkék: díjak elismerések

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr921776582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

droth 2010.04.08. 16:48:19

sorry ez egy kicsit off, de talán érdekes:
Találtam, egy olyat ahol blogolással is lehet pénzt, illetve pókertőkét szerezni, most indult el az első magyar Póker Blog Bajnokság.
Oldalt direkt nem írok, akit érdekel, az guglizzon rá!
süti beállítások módosítása