Nők az asztalnál

 2009.12.06. 20:00 MORiARTY

Mivel ez a blog a pókerről szól leginkább, ezért nyilvánvalóan a pókerasztalról van szó és a mellette egyre többször látható női játékosokról. Külön, nőknek szóló versenyeket is rendeznek világszerte (csak férfiaknak szóló nincs) és mivel a diszkrimináció pozitív formáját is tiltják a legtöbb államban, ezért az Egyesült Államokban például nem lehet megoldani, hogy ezeken a versenyeken ne indulhassanak férfiak.

A nőknek a pókerasztal mellett nem csak szépnek, hanem okosak is kell lenniük, mert szépségük nem elég a győzelemhez. Igaz azonban az is, hogy a vegyes versenyeken, ahol nem csak nők játszhatnak kihasználják előnyös tulajdonságaikat, mint például Jennifer Tilly, akiről sokat mondó képet sikerült szereznem.

A legjobb magyar női játékos, Szilasi Viki is erről beszélt egy nyilatkozatában, hogy nők csak a nők ellen nem tudják kihasználni nőiségük előnyeit, ráadásul általában a férfiak a "feszes nő" sztereotípia rabjai, vagyis azt hiszik minden női játékosról, hogy ritkán blöfföl és még ritkábban játszik határeset lapokkal. De ez koránt sincs így.

 

A magyar pókeresek között is egyre több a nő és mivel a celebek között is dívik a szabadidő eltöltésének ezen módja, hát nyilvánvaló, hogy a celeb nők között is akadnak szép számmal olyanok, akik leülnek egy-egy parti erejéig a pókerasztal mellé játszani. Polgár Krisztina (Miss Earth Hungary) Tóth Ricsi barátnőjeként kezdett bele a pókerezésbe és több versenyen diadalmaskodott is már, ráadásul a Budapest Poker Open-en is elindult (a hu.pokernews.com játékosaként) , igaz erről a versenyről korán távozni kényszerült.

 

A BPO Ladies Open-jén Kriszti kicsit többet tudott már játszani, de ott sem ért pénzbe, viszont "szépségtársa" Freire Szilvi kilencedikként esett ki a buborékban (a képen jobb oldalt). A képen látható többi szép hölgy is pókerezik és játszottak a Ladies Open-en is. Ez is mutatja, hogy nekünk, férfiaknak is jó lenne ezeken a versenyeken játszani, legalábbis látvány szempontjából mindenképpen megérné.

A külföldi versenyeken is feltűnnek azonban szépségek és nem is csak az asztalok mellett. Wanessa Rousso például kommentátorként is fel fog tűnni a jövőben, de addig is elkápráztat minket szépségével az asztalok mellett.

Rajta kívül még jó pár pókeres szépségről érdemes beszélni, például Liz Lieu-ról, aki már sok szép eredménnyel büszkélkedhet a nem csak nőknek szóló WSOP, EPT és WPT versenyeken.

 

És a sort még folytathatnám napestig. De nem teszem. Itt a vége, fuss el véle. Ez volt a mai nőadag. De lesz még. Egyszer majd.


 

Címkék: nők

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr191579107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.07. 08:07:52

Az első hölgy mindent bedobott a siker érdekében, az tuti!

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 12:58:13

A második csajtól nem jönnék lázba!
süti beállítások módosítása