Howard Lederer 1964-ben született New Hampshire-ben. Kártyás karrierje ma már tipikusnak mondható. Kicsi gyermekek voltak két testvérével Katyval és Annie-val, amikor apjukkal, Richard Ledererrel elkezdtek kártyázni otthon. Az esti kártyázásoknak meg is lett az eredménye, hiszen nem csak Howard, hanem Annie is profi pókeres lett (jelenleg Annie Duke néven ismert profi játékos).

Howard először mégsem a pókerben jeleskedett először, hanem sakkozni kezdett, amiben nagyon tehetségesnek bizonyult. A középiskola után kezdett el Bridzsezni, Backgammonozni és persze pókerezni is. Mielőtt azt hinné bárki is, neki nem úgy alakult a története, mint mondjuk Chris Moneymakernek, aki pár dollárból azonnal milliomos lett és az élvonalba került.

Először egy klub hátsó helyiségében kezdett készpénzben játszani, de ehhez alaptőkéje nem volt. Igazából ő is a Mayfair Club asztalainál kezdte igazi karrierjét, ahol Dan Harrington, Erik Seidel, és Steve Zolotow játszottak akkoriban. Az ő játékuk és útmutatásuk alapján nyerő játékos vált belőle és elkezdte tanítani testvérét Annie Duke-ot is (Annie később szintén nagy játékossá vált, de most nem róla van szó ugye).

Howard ezek után számtalan eredményt ért el nemzetközi versenyeken. Első győzelmét 1991-ben Los Angeles-ben érte el egy 1000 dolláros versenyen. Ezzel 41 000 dollárt nyert, ami csak a kezdet volt. A WSOP-n 1987 óta jegyzik fizetős helyeken, de első jelentősebb eredményét már 1500 dolláros Limit Omaha versenyen érte el. Második lett, de az első karkötőre nem kellett sokáig várnia. Több harmadik és egyéb helyezés után 2000-ben az $5000 Limit Omaha Hi/Lo verseny bajnoka lett és ezzel a karkötőn kívül 198 000 dollárt is nyert. Egy évvel később - 2001-ben - a $5000 Deuce to Seven versenyt nyerte meg a WSOP-n, majd 2002-ben a World Poker Tour 10 000 dolláros No Limit Hold'em versenyén lett első, amivel egy másik nagy versenysorozat bajnoka is lett egyben és nem mellékesen 320 400 dollárt is zsebre tett.

A következő győzelmét is a WPT-n érte el 2003-ban a Party Poker Million II versenyen. Ekkor 289 150 dollárt zsebelt be. Azóta se  WPT-t se pedig WSOP-t nem nyert, de ő volt az Aussie Millions  100 000 ausztrál dolláros nevezési díjú No Limit Hold'em tornájának bajnoka 2008-ban.

Számos könyvet írt és videós oktatóanyagai is vannak, ráadásul - nem mellékesen - a Full Tilt Poker profi csapatának tagja.

Amennyiben szeretnél még többet megtudni róla látogasd meg honlapját.


 

Címkék: játékosok világbajnok howard lederer full tilt poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr211642352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása