Mit tegyen egy sportoló, ha kiöregszik? Mi történik például egy focistával, ha már nem rúghatja a bőrt? Nem mindenki olyan jó, mint Puskás, aki a foci karrierje és néhány kiló után talán még jobb edző lett, mint amilyen kolosszálisan jó játékos volt. Akkor mi legyen? A legtöbb profi sportot igazán korán, nem ritkán 5-6 évesen el kell kezdeni, ha valamire jutni akar a gyerek és ilyenkor ugye a gyermek még nem tudja, hogy ő valójában teniszező, focista, vagy inkább atomtudós szeretne -e lenni (na jó, sok fiúgyerek tudja,hogy rendőr és tűzoltó, a lányok meg királylányok akarnak lenni, de ugye nem kell mondanom, hogy ez poén csak részemről).

Viszont ha az egész gyermekkor elmegy mondjuk a teniszre és még a középiskolában is a tenisz a fő csapásirány, akkor mi lesz 35 évesen, amikorra ebben a sportban már kiöregedik általában mindenki (vannak kivételek, ebbe ne menjünk bele). Az úszók is ilyenek, marha gyorsan tudnak úszni, de valljuk be, a boltba azért gyalog kell menni, nem úszva és ha onnan kiöregszik valaki, ki kell valamit találjon, főleg akkor, ha világklasszis volt, de mondjuk nem nyert egyetlen VB-t vagy olimpiát sem, mert rosszul jött ki a lépés stb… és "csak" második lett állandóan. Akkor még a bajnokoknak járó dolgok sincsenek (bár hangsúlyozom, nem értek hozzá, de remélem, a mondanivalómat érti mindenki). A lényeg, hogy tönkrement sportolóról is hallottunk már nem keveset, de azért meg szokták találni a számításukat.

Mostanában azonban új lehetőségek merülnek fel. A póker az a sport lehet, amire pont ezeknek a kiöregedett sportolóknak van szükségük (itt is hangsúlyozom: a kiöregedett szót nem negatív jelzőként használom). Kitartás kell hozzá, szorgos gyakorlás na és nagyon fontos a türelem valamint az állóképesség is elengedhetetlen. Valljuk be, aki nagy sportoló volt valaha is, ezeknek mind birtokában van. Van egy csomó sportoló, aki el is kezdte építgetni a sport utáni karrierjét és már most, mielőtt beütne az elkerülhetetlen, nekiállt fejleszteni magát póker ügyben. És persze ott vannak azok, akiknek már eljött ez az időszak és nem "praktizál" már sportolóként, mint például Boris Becker, aki az egyik legnagyobb tenisz csillag volt az előző évszázad végén, de már nem játszik komoly versenyeken.

A PokerStars azonban meglátta a lehetőséget ezekben az emberekben és létrehozott egy Team PokerStars SportStars nevű csapatot, akik olyan szponzorált játékosok, akik nem a pókerre tűntek ki leginkább, hanem egyéb teljesítményekkel és közben vagy utána igazolták át magukat a pókerre. Természetesen nem csak ők öten érdemelnek szót, de szépen sorban összeszedem a többieket is és közreadom majd, de először csak az első öt "SportStar" fér bele, mert így is elég hosszúra sikeredett a lista.

Boris Becker

Minden idők egyik legnagyobb profi teniszjátékosa. Több mint 15 éven át tartó karrierje során 49 fontosabb címet szerzett, köztük hat Grand Slam győzelmet. 1985-ben ő volt az addigi győztesek közül a legfiatalabb játékos, aki egyesben győzni tudott Wimbledonban, és ezt a győzelmet megismételte 1986-ban és 1989-ben is. Az 1992-es barcelonai olimpián is aranyérmet nyert.

Az elmúlt pár évben kezdett pókerezni, és hamar vált állandó vendéggé az élőpóker világában. Pályafutása során eddig a legnagyobb nyereményt a PokerStars EPT 4. évadjában szerezte meg a Grand Final Monte Carlo-n, ahol a 7. helyen végzett az 500 eurós No Limit Hold'em mellékversenyen, és ezzel 18 672 dollár ütötte a markát. Jelenleg "Boris Becker" néven játszik a online a PokerStars -on.

Fatima Moreira de Melo

A női gyeplabda egyik koronázatlan királynője. Egy élő gyeplabda legenda, aki a Holland válogatottban már több mint százszor játszott. Tagja volt a Holland női gyeplabda válogatottnak 2006-ban, amikor megnyerték a világbajnokságot, 2007-ben, amikor az Európa-bajnokságot nyerték meg, valamint csapatával győzedelmeskedtek a 2008-as kínai olimpián is.

Jelenleg Hollandia egyik legnépszerűbb sportolója, amit nagy valószínűség szerint hihetetlen teljesítményén kívül szépségének is köszönhet, na és annak, hogy a hazájában szintén egyre népszerűbb pókerben is otthon érzi magát. Nem olyan rég ő is a Pokerstars SportStars tagja lett és itt "FatimaDeMelo" néven játszik. Már abban az esetben, ha az edzések és meccsek engedik.

Sebastien Chabal

Profi Rögbi játékos. Több mint 30 alkalommal lépett pályára a francia nemzeti válogatottban, ez a rekord érdes stílusával párosulva valódi kultuszhőst csinált belőle szülőhazájában, főleg miután tagja volt a csapatnak, mely megnyerte a 2007-es Six Nations Championshipet.

Klubszinten a francia CS Bourgoin-Jallieu csapatában játszott, majd 2004-ben az Egyesült Királyságba költözött és csatlakozott a Sale Sharks csapatához. Nagyon népszerűvé vált a helyi szurkolók körében, akik a „Seabass" (Sügér) becenevet ragasztották rá. Az angol Guinness Premiershipben eltöltött sikeres időszak után, 2009-ben visszatért Franciaországba és aláírt a párizsi Racing Metróhoz. Sebastien a pályán agresszivitásáról és kemény stílusáról ismert, két olyan tulajdonságról, melyek a pókerasztal mellett is jól jönnek. Jelenleg "Chabal" néven játszik online a PokerStars-on.

Mats Sundin

Svédország valaha volt legjobb jégkorongozója. Éveken át játszott a svéd nemzeti jégkorongligában. Szenzációs karrierjének nagy részét a Toronto Maple Leafs csapatában töltötte, jóval több mint 500 gólt lőtt, és számtalan rekordot is tart a svéd játékosok között, például ő játszott a legtöbb percet, ő szerezte a legtöbb pontot és gólt, valamint ő adta a legtöbb gólpasszt is.

NHL karrierje kezdetén ő volt az legelső európai játékos, akit leigazoltak az észak-amerikai jégkorongligába, az 1990/91-es szezonban debütált, a Quebec Nordiques csapatában. Quebecben a liga egyik legjobb fiatal játékosává nőtte ki magát, majd 1994-ben átigazolt a Maple Leafs csapatához. 14 éven át játszott Torontóban, számos rekordot állított fel és minden idők egyik legnagyszerűbb karrierjét tudhatja a magáénak. 2008-ban a Vancouver Canucks csapatához igazolt, és továbbra is a legmagasabb szinten játszik.

Az NHL-ben való szereplés mellett Sundin mindent megnyert, amit a jégkorongban meg lehet nyerni. 2006-ban olimpiai aranyat nyert Torinóban, és háromszor is, 1991-ben, 1992-ben és 1998-ban is világbajnok lett. Mats Sundin is a TeamPokerStars SportsStars tagja, az asztaloknál „MatsSundin" néven találkozhatsz vele.

Sami Selio

Elsősorban Flying Finn (Repülő finn) néven ismert híres motorcsónak-versenyző a Formula 1 Powerboating sztárja. Az első nagy motorcsónak sikerét akkor érte el, amikor 1990-ben megnyerte a Finn Bajnokságot, ezt követően végigjárta a Formula versenyeket, míg végül 1998-ban bemutatkozhatott a Formula 1-ben. Abban az évben ő nyerte az Év Újonca címet, és ettől kezdve nem volt megállás. Mindig számolni kellett vele a Formula 1 helyezéseknél, és aztán 2005-ben még a bajnoki címhez is közel került, de végül másodikként végzett. Bajnok egy évvel később tudott lenni és végül Formula 1 világbajnok lett belőle.

Szabadidejében érdeklődik a motorversenyzés minden formája iránt, de szeret búvárkodni és golfozni is. Szakképzett krupié, így otthonosan érzi magát a pókerasztal mellett. Ő is a PokerStars-on játszik rendszeresen „Sami Selio" néven.



A magyar sportolók között is vannak pókeresek. Legismertebb közülük Noszály Sándor, aki szintén teniszezett régebben, aztán nagy Ő lett, végül most pókerezget, csak nem tudom, mennyire komolyan. A közeljövőben körülnézek itthon is és összehozok egy bejegyzést a magyar jelöltekről, akik nem hiszem, hogy olyan komoly jelöltjei lehetnek a SportStars csapatba kerülésnek, mint sok külföldi sportoló, de sose lehet tudni.


Címkék: játékosok

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr841651941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

népszolga · http://valenciacfhu 2010.01.06. 19:25:41

hát sheringham? ő a legnagyszerűbb
focistaként is imádtam és pókeresként sem rossz

népszolga · http://valenciacfhu 2010.01.06. 19:26:49

jah látom már bocsi, akkor vagy nincs benne ebben a teamben vagy később jön. melyik?

Fercsee 2010.01.06. 21:44:59

Miss Fatima nem jégkorongozott, hanem gyeplabdázott. Azért van egy kis különbség, Hollandia nem az a kimondott jégkorong-nemzet...

MORiARTY · http://hu.pokernews.com 2010.01.06. 22:45:33

@Fercsee: :D ekkora hülyeséget se írtam még le eddig. Nem voltam jelen a saját cikkem írásánál. Köszike!

Azért érdekes elírás, mert még gyeplabdás képet akartam feltenni róla, ahol elég kevés jég van! :)))

Tényleg nem értem. Ez valami tudatalatti lehetne és persze nyilvánvaló, hogy nemcsak hogy jég nincs (bár víz ugye lenne hozzá :)) hanem a hölgy nem is olyan alkat :) Mint a végül mégis bekerült kép mutatja :)

Ezt is mesélni fogom az unokáimnak majd egyszer :)

MORiARTY · http://hu.pokernews.com 2010.01.06. 22:48:45

@Fercsee: Viszont az ennél sokkal szomorúbb, hogy ezt csak te vetted észre vagy csak te írtad le :( Sokkal jobban örültem volna, ha száz kritikus bejegyzést kapok, de nem!

Valamit sokkal jobban el kell szúrnom úgy látszik :) Pedig ez is durva volt :)

TheGreatSPR 2010.01.07. 02:45:38

Sundin 2006-ban olimpiai aranyat nyert Turinban. Legyen inkább Torinó. :)
Amúgy ott a svédek underdog-ok voltak, és csak bemákolták. :))

lockoutyear 2010.01.08. 09:51:45

@Fercsee:
azokban az országokban ahol értenek/beszélnek angolul
a gyeplabda a hockey
a jégkorong az icehockey

Sundin még svédnek sem volt első,
nemhogy európainak
süti beállítások módosítása