Mellőzöttek

 2010.01.24. 10:50 MORiARTY

Az European Poker Tour Deauville-i tornája folyik épp a napokban. Az összesen több, mint 700 játékos között 7, azaz hét magyar volt, ami 1% körüli részvételi arányt jelent, ha jól számolok. Ez általában igaz a versenyekre, ennél csak rosszabb szokott lenni. Ez nem baj, ez csak adat (illetve tök jó lenne, ha nem így lenne, de majd egyszer, ha ti is kijuttok és ott lesztek, akkor növekszik majd a szám ugye). Ez az egy százalék ugyanakkor hihetetlen eredményes is egyben. Ricsiről itt olvashattok kicsit bővebben, a többiekről pedig a tovább után pár szót.

 

Németh András (fotó: Neil Stoddart)

Juhász Benjámin még nagyon fiatal, de online már híre van. A BPO-n is szépen szerepelt, most pedig a harmadik napig jutott. Németh András negyedik lett például a Master Classics of Poker versenyen Hollandiában és megnyerte az Austrian Classics bécsi versenyét is, valamint számos egyéb élő eredménnyel büszkélkedhet. Stumpf Andrásról még nincs sok hír, de most ő is fizetős helyen végzett Deauville-ban, vagyis fogunk még hallani róla az biztos. Vagy mégsem? Ugyanis mindezen eredmények ellenére összesen 2 azaz KETTŐ képet lehetett találni a magyarokról a mostani verseny harmadik napjáig és utána is csak újabb kettővel gyarapodott ez, mikor Német Andris bejutott a top 24-be. Ja és Demján Sándorról nem is szóltam még, aki szintén szép eredményeket ért el, de én pl. egyetlen képet találtam róla, amin nem is ő volt a célpont, hanem a mellette ülő valamelyik másik játékos, csak ő is oda keveredett valahogyan.

Ez azonban nem minden. Amennyiben egy oldal (nem magyar) valamilyen leírást közöl egy versenyről, soha meg sem említi a magyarokat, kivéve, ha véletlenül megnyerik a versenyt, mert azt is sűrűn lehet tapasztalni, hogy hiába vesznek részt nagy csatákban valahogy mindig kimaradnak.

Ricsi most már majd egy hete Team PokerStars Pro, nem ő kérte szerintem, szóval a Stars döntött így. Az online üzletág tuti biztos, hogy egész máshol és egész más emberek felügyeletével működik, mint az élő versenyek szervezői. Ez azt jelenti, hogy az online-osok nem lehetnek elhavazva amiatt, hogy épp fut egy EPT, de mégsincs ott Ricsi képe az online terem oldalán és a blogban, valamint sehol sem írtak róla, hogy ő is ott van a legnagyobbak között.

Persze lehet, hogy ez csak egy összeesküvés elmélet és valójában a többieket is pont így tojják le, csak valahogy azt nem veszem észre. Mindenesetre a fényképek között találunk olyat nem egyet, akik még SEMMIT nem értek el és még csak nem is nők (mert ugye azzal semmi gond, hogy a szebbik nemet annyit fotózzák, akkor sem, ha eredmény nincs mögötte), mégis írnak róluk és fényképezik őket. Persze a fotós (aki mellesleg tényleg jól csinálja a dolgát, vagyis szakmailag semmi baj vele) nem hiszem, hogy szelektál, mert miért tenné, de pl miért nem szólnak neki hogy "Hé! Figyu! azt a csávót is légyszi!"

Na mindegy, kifröcsögtem magam. Nem szeretem a kivételezést sem, de a negatív oldalát ennek még annál is jobban utálom. Ha egyszer valaki eredményes pókerjátékos (és ugye sport ez a játék), akkor illene odafigyelni az EREDMÉNYEK alapján mindenkire és nem arcra vagy nemzetiségre figyelni csak.

Bocs, nem gyűlöletkeltés a célom, csak valahová le kellett írnom, mert zavar és hova írnám, ha nem a blogomba?


 

Címkék: játékosok

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr931697682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LegjobbVagyok · http://legjobbvagyok.hu 2010.01.24. 14:11:48

Én szoktam nézni késő este a közvetítéseket a sport tv-ken, de még sosem láttam magyar versenyzőt semmilyen döntőben, kivéve amikor magyar opent közvetítettek...

Nebameg 2010.01.24. 21:10:36

Egy jó ulti bajnokságot is megnéznék, persze ehhez a játékhoz némileg több sütnivaló kell. Meg magyar is.

dex.ion 2010.01.24. 21:17:43

sport:))
sose volt.

wiki:

"A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja. A kitűzött cél határozza meg a sport jellegét, a sportoló (vagy csapat) képességei és bátorsága mellett.
Ebből következik, hogy a gátfutás egy stadionban nézők ezrei előtt sportnak számít, míg egy patak átugrása kirándulás alatt egyszerűen csak a lábak szárazon tartására tett kísérlet.
Sokféle sport létezik, amelyek mind jelentősen hatnak az emberek érdeklődésére, időbeosztására és pénztárcájára, akár sportolóként, akár nézőként élvezik."

bár magam is naponta űzöm, de ettől még nem vagyok sportoló:) a póker szabadidős játék, ennyi.

Szkíta 2010.01.24. 21:31:29

Azért a pókert én sem nevezném sportnak(bár manapság nagyon nyomják a sportcsatornákon), mert túl sok múlik a szerencsén, míg ezzel szemben például a sakk szellemi sport szerintem.
süti beállítások módosítása