H.O.R.S.E. szabályok

 2010.02.25. 17:18 MORiARTY

A H.O.R.S.E. a játékosok általános tudását méri le, jobban, mint bármely másik játék. Általában fix limites versenyeken játsszák, azonban előfordul a normál, pot limit és no limit keverék asztalokon is és egyéb variációk is lehetségesek. A H.O.R.S.E. valójában egy betűszó, a játék részeit képező pókerjátékok neveinek kezdőbetűiből áll össze. Ezek a következők:

H Hold'em
O Omaha
R Razz
S Seven Card Stud
E Seven Card Stud Eight or Better

Mindegyik játékot a hagyományos szabályai szerint játsszák. A H.O.R.S.E. hasonló azokhoz a játékokhoz, melyeknél az osztó határozza meg, mit játszhatunk éppen (Dealer's Choice), itt azonban a játékok egy előre kidolgozott struktúra szerint követik egymást.

A H.O.R.S.E. versenyek struktúrája

A H.O.R.S.E. versenyeken a Texas Hold'em a kezdő játék, amit az Omaha követ és így tovább. Minden játékot előre meghatározott, egyenlő ideig játsszák. A limitek és a Seven Card Stud változatok esetében az anték is a versenyeken megszokott módon emelkednek. A H.O.R.S.E.-t a normál asztalokon ugyanúgy játsszák, mint a többi játékot: a vakok és az anték azonosak maradnak. A játékváltozatok azonban előre meghatározott időközönként váltják egymást, általában körönként. Például egy nyolc résztvevős asztalon a Texas Holdemet nyolc leosztáson át játsszák, amit nyolc leosztásnyi Omaha követ, majd nyolc leosztásnyi Razz és így tovább.

Az újabb játékosok közül sokan megijednek a HORSE-tól, mivel a sikeres játékhoz magas szintű, általános pókertudás szükséges. Sokan egyáltalán nem is ismerik az olyan változatokat, mint a Razz és a Seven Card Stud high low, így a potenciális ellenfelek száma is eléggé korlátozott. A legismertebb H.O.R.S.E. torna a WSOP egyik versenye, amelyet minden évben megrendeznek, 50.000 dolláros nevezési díjjal.

H.O.R.S.E. stratégia

Fontos, hogy a lehető legtöbbször nyerj azokban a játékokban, melyekben erős vagy, és a lehető legkisebbre csökkentsd veszteségedet azokban a játékokban, melyekben gyenge vagy. Próbáld felismerni, hogy mely játékosok jók az egyes játékokban, hogy megjegyezhesd, mely játékosokkal szemben kell óvatosnak lenned, és melyeket támadhatod. A legjobban úgy készülhetsz fel egy H.O.R.S.E. játékra vagy versenyre, hogy azokat a változatokat gyakorlod, melyeket ritkán játszol. Amint elkezdtél H.O.R.S.E.-ot játszani, csak a legerősebb kezeket játszd meg ezekben a játékokban! A legfontosabb, hogy kihasználd előnyöd azokban a játékokban, melyekben erős vagy, és takard el gyengeséged a többi játékban azzal, hogy csak átlag fölötti kezeket játszol meg. Vedd észre, hogy ebben a játékban a Hold'em nem annyira domináns, sokkal inkább szükséges a stud ismerete, mint a többi játéké, főleg a Hold'em szorul háttérbe.

Csak haladó játékosoknak ajánlott!


 

Címkék: szabályok

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr881803312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása