Az előző bejegyzésemben írtam, hogy milyen problémák vannak a póker legalizációja miatt és hogy a politikusok és a pókeresek közötti "harc" milyen okokból folyik egyáltalán. A legfontosabb ok az, hogy a törvényhozók között nincs egyetlen egy sem, aki komolyan tudna pókerezni, illetve tisztában lenne azzal, hogy milyen versenyek folynak és azokat milyen téten rendezik meg. Arról meg aztán főképp semmi fogalmuk nincs, hogy ez mekkora nagy üzlet és bevételi forrás. Azt gondolják, hogy ez pár milliót hozna az országnak, de szerintem a 100 millióhoz, vagy akár a milliárdos bevételhez is közelebb áll (természetesen egy év alatt) Álljon itt néhány kontra, hogy milyen megoldási lehetőségek lennének szerintem. Ajánlom figyelmedbe ezt a bejegyzést is, mielőtt tovább olvasol.

Problémák megoldási javallatai (kontra)

Korlátozás helyett engedélyezés. Korlátozni a játékot felesleges időpocsékolás. Ha a pókeresek pókerezni akarnak, megteszik. Az élő játékot korlátozni is hülyeség, de az online-ra gondolni is felesleges, mert mindig lesz lehetőség arra, hogy valahogy befizessenek az emberek, ha másként nem, akkor a nyertesek majd átutalgatnak számlák között a veszteseknek. Az élő termek meg elbújnak majd és csak az lesz a vége, hogy a feketegazdaságba megy az a rengeteg pénz.

Adózás. Ha már egyszer azt várják tőlünk, hogy adózzunk, akkor lehessen leírni a költségeket. Persze ez is visszaélésre ad lehetőséget, de még így is sokkal több adóbevétel lenne, mint úgy, hogy mindenki eltitkolja, mennyit is nyert valójában, illetve elbújik, esetleg más országba vált állampolgárságot (gondolom, hogy például ugandai állampolgár bárkiből lehet, akinek elég pénze van hozzá). A lényeg itt is ugyanaz, mint az élet más területein, ha nem szívod az ember vérét, akkor odaadja azt, amit kell, ha mindent ki akarsz szipolyozni belőle, akkor ellenkezik és kitalál valami megoldást.

A harmadik pro ellen semmi elgondolásom nincs. Ezt csak az idő fogja (vagy nem fogja) megoldani. Egyszer csak ez is olyan elfogadott lesz, mint bármi más az életben, ami először ellenkezést váltott ki és a pókeresek is megbecsült emberek lesznek a világban (nekem meg közben bilibe lóg a kezem)

Hogy ez a két rész miért volt egyáltalán? Mert hamarosan itt vannak a választások. Az, hogy melyik párt kerül hatalomra, eldöntheti a magyarországi póker legalizáció létét is. Igaz, azt nem tudom, hogy nekünk pókereseknek melyik párt lenne a jobb, szóval ötletem az egy darab sincs, de a valódi indok ez volt. Ha már itt tartunk, szerintetek melyik párt ellenezné illetve inkább úgy kérdezem, hogy jó lenne a pókernek, ha a jobboldal egymaga kétharmadot szerezne a parlamentben?


 

Címkék: torveny

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr181729148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cartman 2010.02.05. 18:40:14

"Ha már itt tartunk, szerintetek melyik párt ellenezné illetve inkább úgy kérdezem, hogy jó lenne a pókernek, ha a jobboldal egymaga kétharmadot szerezne a parlamentben?"

Akár egyszerű többséget, akár 2/3-ot szerez a Fidesz, ez lesz a legnagyobb gondjuk? :)

nflblog · http://tojaslabda.blog.hu/ 2010.02.05. 20:45:35

szerintem mind a két oldalt meg lehet érteni, mármint aki legalizálni akarja és a másik oldalt is..
süti beállítások módosítása