A napokban írta meg a Hu.PokerNews.Com, hogy a Bluff Magazin újra közzé tette húszas listáját, mely a pókerre leginkább nagy befolyással bíró emberek és cégek nevét tartalmazta némiképp logikus és erősségi sorrendben. Azonnal megfogant bennem, hogy egy ilyen lista jó lenne Magyarországra vonatkoztatva is, hogy azok is tudjanak róla, akik csak most kapcsolódtak be a póker életbe, de mindenki másnak is szánom, amolyan emlékfrissítőnek. A listán szereplők sorrendje esetleges, nem jelent semmit, hogy valaki elölrébb vagy hátrébb került, egyszerűen ahogy írtam, úgy lett sorba rendezve. Azt eldönteni, hogy kinek mennyire volt köze a magyar pókerélet változásaihoz szerintem teljesen lehetetlen, viszont nem az, hogy kihagytam esetleg valakit, szóval ha van ötlet, óhaj-sóhaj, tessék szólni!

Sport Televíziók
A Sport1 és Sport2 voltak azok a televíziók Magyarországon, ahol elsőként lehetett látni pókeres közvetítést, ami addig teljesen ismeretlen volt a népes tömegek számára. Mindenképpen nagy lépés volt ez, hiszen azok is megismerhették ezt a világot (vagy annak egy kis szeletét), akik addig nem is hallottak erről a játékról.

Tatár Gergő
A Magyar Pókerszövetség elnöke. A Pókerszövetség megalapításával már felkerült volna erre a listára, de az ő nevéhez fűződik az első Póker Sportegyesület és az első ilyen jellegű versenyek megszervezése is. Legutóbb a Pókertörvénnyel kapcsolatos tiltakozó kampányával találkozhattunk, melynek célja a figyelem felkeltése volt. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy sikerült a figyelmet felkeltenie, de hogy a célját elérte e a kampány, az a jövő titka marad.

FHM pókerbajnokság
Több ezer résztvevő, ingyenes versenyek. Ez a versenysorozat eszkalálta a pókeresek számának növekedését. Itt mindenki kipróbálhatta magát - ráadásul ingyen - és nem is egy alkalommal. A névadó FHM magazin azóta megszűnt ugyan, de neve ezekkel a versenyekkel fennmarad. Már rebesgetik, hogy más néven, de visszatér ez a versenysorozat is a közeljövőben, de biztosat még erről sem tudunk.

Siba László
A Jolly Joker Fun Kaszinó Kft. ügyvezetője. Neki köszönhető az FHM ingyenes pókerbajnokság és a Csapatbajnokságok kiagyalása és megszervezése is, amelyekből ezután gombamód kinőttek más, hasonló versenyek. Ezeken a tornákon mindig ezerszám vettek részt a pókeresek és a vége felé már nem a díjazás volt a legfontosabb szempont, hanem hogy elgyőzzék az ellenfél csapatát. Ezeknek a rendezvényeknek a népszerűsége és sajtóvisszhangja mindenképpen nagy hatással volt a póker népszerűségének növekedésére és a nagy számú új játékos megjelenésére is.

Korda György
Mindenki Gyuri bácsija annak ellenére tett sokat a magyar pókerért, hogy ő maga nem a legjobb játékos. Régebben sokat játszott, akár még Las Vegasban is, de azért leginkább táncdalénekesként ismerhette egy-két korosztály. Mégis a közvetítések miatt az ő neve fémjelezte leginkább a pókert és ebből mára is csak kicsit veszített, hiszen a sok kritika ellenére, mindenki tudja, ki is ő valójában. A pókerműsorok kommentátora, aki K9 kedvenc lapjáról és az "allin" kiáltásáról lett leginkább híres, a róla elnevezett póker sport egyesületről nem is beszélve.


 


Onlinepokerhu.com
Az első pókerportál, amely szakszerű segítségnyújtásával és fórum topikjaival, valamint az ezeket olvasó amatőrök és profik hozzászólásaival megalapozta a magyar pókeres elit tudását. mivel elsőként jelent meg ilyesfajta tartalommal Magyarországon, elengedhetetlen volt, hogy megjelenjenek a vetélytársak, de az új játékosokra gyakorolt hatása azóta sem gyengült sokat.

Ekren kiadó
Az Ekren könyvei nélkül alapvető szükség lenne arra, hogy mindenki tudjon igen magas szinten angolul. Ez amúgy is fontos a mai fiatalság körében,d e nem csak a fiataloké a világ ugye és azok, akik idősebb korukban kezdenék el a játékot, valahonnan informálódniuk kell ugye. Ezek a magyar nyelvre lefordított könyvek ebben segítenek. Mindazoknak hasznos kiadvány, aki nem tud angolul, de szeretne tudni "pókerül"

Budapest Poker Open
Ez Magyarország legnagyobb pókerversenye (egy kivétel volt csak, az EPT Budapest, de mivel az nem maradt véglegesen és nem lett rendszeres pókertorna, ezért ezt nem vesszük figyelembe most). Ez az a verseny Magyarországon, amelynek eredményére mindenki büszke, ha eléri azt. A BPO bajnoki cím hírnevet és sok pénzt is jelent az azt megszerzőnek, ezért elég sokan próbálkoznak évről-évre ennek megszerzésével. Egy magyar játékos legelőször itt találkozhat a nemzetközi pókerversenyek légkörével, merthogy ezt a tornát mindig kaszinóban, pontosabban a budapesti Tropicana kaszinóban rendezik meg.


 

Traply Péter
Bélabácsi leginkább az első WSOP karkötő miatt került fel erre a listára. Azon kívül, hogy a múlt nyáron elsőként megszerzett egy WSOP karkötőt számos más eredménye van még, mint például eddigi 4 "Triple Crown" elismerése, amelyet magyarként csak ő szerzett meg eddig. Online póker eredményei kiemelkedőek és a múlt évi profit listát is magasan vezeti.

Tóth Richárd
Tóth Ricsi sokkal régebb óta a figyelem középpontjában van, mint Traply Péter, ráadásul ő inkább élő játékban tűnt ki eddig, mint online. A WSOP karkötőt nem sikerült megszereznie eddig, de az EPM és WPT bajnoki címet neki sikerült a magyarok közül elsőként megszereznie. Ha megkérdezünk valakit, hogy mondjon egy magyar pókerest, az esetek nagy részében Tóth Richárd lesz a válasz. Sokak kedvence és példaképe is ő, így a tízes listán a helye.


 

Címkék: bpo játékosok korda györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr241732399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2010.02.07. 17:00:38

Kaló Dénes, a legnagyobb nyeremény elérője? vagy az csak egyszeri mázli volt, kész?

Böff 2010.02.07. 18:02:53

"Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy sikerült a figyelmet felkeltenie"

Kiét az érintetteken meg esetleg egy-két bulvárújságon kívül?

gabest1 2010.02.07. 18:03:04

Mint a WSOP ME nyertesei, csupa mázlista!

flaszter 2010.02.07. 19:13:37

"...ráadásul ő inkább élő játékban tűnt ki eddig, mint élőben."

brand_boy 2010.02.07. 21:38:59

De néha a proszekturán is leveri pókerben a sok tepsihuszárt !
Így tűnik ki élőben élő játékával. :O

MORiARTY · http://hu.pokernews.com 2010.02.07. 22:44:15

@flaszter: Köszi! Természetesen kisebb hiba volt. Javítva.
süti beállítások módosítása