Karkötőtlenül

 2009.11.05. 08:00 MORiARTY

A World Series of Poker karkötője a legáhítottabb pókeres trófea, amelyet sokaknak sikerült már megszerezniük. Ez nem túl könnyű feladat, de most már minden évben 62 alkalom adódik erre mindazoknak, akik indulnak ezeken a versenyeken. Doyle Brunson és Johnny Chan már tizet is szerzett belőle és nem ők a csúcstartók, ugyanis Phil Helmlmuthnak 11 van. Mégis van olyan profi játékos, aki indul minden versenyen, amelyen csak lehetséges, mégsem tudta megnyerni egy alkalommal sem ezt a sokak által csúnyácskának tartott ékszert (szerintem szép, de mind1).

Gus Hansen az egyik, aki eddig 3 World Poker Tour-t nyert meg, plusz az Aussie Millions és a Poker Superstars Invitational Tournamenten is győzedelmeskedett már (előbbiről könyvet is írt "Nyílt lapokkal" címmel). Eddig mégsem tudott az első helyig eljutni, idén is csupán a tizedik helyig jutott.

Patrik Antonius - aki sok millió dollárt nyert már össze versenyeken és még többet online készpénzes játékokon -, szintén nem tudott hazavinni egyetlen karkötőt sem. A Finn profi pókeres Tom "durrr" Dwan ellen játszik már hónapok óta egy nagy készpénzes csatát és itt is hatalmas összegeket kaszál, az áhított versenygyőzelem azonban eddig elmaradt. A 2005-ös Badeni EPT-t megnyerte ugyan és legutóbb a 2009-es Late Night Poker Cardiff verseny trófeája is az ő polcán díszeleg, de a 2007-es Pot Limit Omaha világbajnokságon csak a harmadik helyen végzett. Annyira megunhatta már az eredménytelenséget, hogy ebben az évben el sem indult a WSOP-n.

Michael "The Grinder" Mizrachi eddig 6,5 millió dollárt pókerezett össze és két WPT címet gyűjtött be. A 2008-as WSOP is ígéretesen indult neki ugyanis négyszer került az első tizenötbe, de 8. helyezésnél mindig elakadt. A 2009-es WSOP-n azonban még fizetős helyekre sem jutott el. Nem bánkódhat nagyon, mert legutóbb a Festa al Lago-t nyerte meg és ezzel több, mint 120 000 dollárt kaszált, ezzel is növelve bankrollját.

Andy Bloch a kalapos FullTiltes játékos, aki szintén többször eljutott már fizetős helyekig a WSOP versenyein sőt, kétszer második lett, volt hetedik többször, nyolcadik és tizenhatodik is, de első még nem volt egyszer sem WSOP-n. Mostanáig viszont összeszedett több, mint 4 millió dollárt. Nem esélytelen, de mindenképp szerencsétlen abból a szempontból, hogy már többször is majdnem odaért, mégis kénytelen volt karkötő nélkül hazamenni az eddigi WSOP-k után.

Természetesen rajtuk kívül még több ezer játékos van, akinek egy karkötőt sem sikerült szereznie. Köztük vagyok én is például. Bár az a baj, hogy ha nem indul el az ember a WSOP egyik versenyén sem, akkor nem is fog soha karkötőt tenni a vitrinbe. Vagy fog, de nem ilyet.


 

Címkék: wsop gus hansen andy bloch patrik antonius michael mizrachi

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr151496886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2009.11.05. 12:30:57

Hatalmas játékosok mindannyian...:)

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.05. 15:53:01

Valamit azért így is tudnak a srácok, és még motiváció is van a folytatásoz!

aranyláz 2009.11.16. 07:54:18

Na igen, a tudás és jó játék mellett nem kis szerencse is kell egy ilyen verseny megnyeréséhez. De idejük még van rá :)

Ami Antoniust illeti, én úgy tudom vesztésre áll a Dwan elleni csatában, vagy tévedek? persze még nincs vége
süti beállítások módosítása