Természetesen a cím egy - esetleg rosszul sikerült és lehet, hogy csak nekem tetsző - mesterkélt mondat. De azért van értelme. November 7-én - azaz holnap - ülnek össze az úgynevezett "November Nine" tagjai a World Series of Poker főversenyének (Main Event) döntő asztala köré, hogy eldöntsék, ki mennyire rengeteg sok lóvét vihet haza és főképp, hogy kié lesz a legújabb és minden évben legáhítottabb karkötő. A kilenc idáig eljutó játékost nevezik már hónapok óta "November Nine"-nak, azaz Novemberi Kilenceknek. Minden újág és weboldal ezzel van tele, de úgy gondoltam, én sem maradok ki.

1. széken: Darvin Moon
Zsetonjai száma: 58 930 000
Életkora: 45
Foglalkozása: fafeldolgozó vállalkozó
Hivatalosan regisztrált eredményei: nincs


Amatőr és nagyon tapasztalatlan játékos. Hihetetlen szerencsés leosztásokban vett részt még júliusban, de ez épp azért fontos momentum mert lehet, hogy ez most, novemberre már elmúlt. A legtöbb zsetonnal jutott a döntő asztalra és ő az egyik legszimpatikusabb az Amerikai pókert szerető tévénézők (ott elég sok televíziós műsor szól és szólt a WSOP-ról) között. A WSOP.com oldalon kezdeményezett szavazáson - ahol a győztes személyére lehet szavazni - jelenleg 6,57%-kal a második helyen áll.

2. széken: James Akenhead
Zsetonjai száma: 6 800 000
Életkora: 26
Foglalkozása: pókerjátékos
Hivatalosan regisztrált eredményei: A WSOP 2008-on elért 39. és egy második hely, valamint 2009-ben egy 186. hely az EPT Caribbean Poker Tour-on és egy 9. hely a WSOP Europe főversenyén.


Akenhead volt az egyike a két döntőbe jutott játékosnak, aki a WSOP Europe főversenyén is a döntő asztalra tudott jutni. Ez fantasztikus teljesítmény, de sajnos a WSOPE versenyen nem sikerült győzedelmeskednie. A szombati versenyen is a legkevesebb zsetonnal kezdi a játékot, de short stack játéka nagyon erős, vagyis kis szerencsével ezt a tornát nem kell a 9. helyen befejeznie majd. Jelenleg a WSOP.com szavazáson 2,10%-kal a hatodik helyen áll.

3. széken: Phil Ivey
Zsetonjai száma: 9 765 000
Életkora: 33
Foglalkozása: pókerjátékos
Hivatalosan regisztrált eredményei: 7 karkötő (idén 2) és 35 fizetős hely a WSOP-n 2000 óta, 9 fizetős hely a WPT -n plusz egy WPT bajnoki cím és számos más versenygyőzelmen kívül még egy 2006-os Barcelona EPT második hely.

A pókeresek között töretlen a népszerűsége. Őt tartják jelenleg a legjobb pókerjátékosnak, online és élőben is. Számtalan győzelme és még több helyezése miatt, nameg az eddig összeszedett több, mint 12 millió dollárja miatt is talán nem alaptalan ez a bizalom és rajongás. Phil Ivey a FullTilt Poker sztár játékosa és bár csak a hetedik legtöbb zsetonnal jutott a döntő asztalra, mégis elég nagy erőt látnak benne rajongói (és önmaga is, mivel saját magára fogadott) ahhoz, hogy ő nyerje meg a 8,5 millió dolláros elsőnek járó pénzhalmot és a karkötőt is, ami ebben az évben a harmadik lenne neki. Jelenleg a WSOP.com szavazáson az első helyen áll 78,05%-kal.

4. széken: Kevin Schaffel
Zsetonjai száma: 12 390 000
Életkora: 51
Foglalkozása: visszavonult üzletember
Hivatalosan regisztrált eredményei: WSOP 324. hely, valamint 3 WPT (köztük egy második) és 2 EPT fizetős hely.

Schaffel egy nem amatőr hobbi játékos. Sok hobbija közül (golf és gin römi) ez évben a pókerre fókuszált, mondhatni "kényszerből", mert saját magát is meglepve bejutott a novemberi kilencek közé és a WPT Legends of Poker döntő asztalára is. A WSOP.com szavazáson 0,75%-kal az utolsó helyen áll. Érdekes módon nem sok esélyt adnak neki, pedig nem kevés zsetonnal érkezett a döntőbe.

5. széken: Steven Begleiter
Zsetonjai száma: 29 885 000
Életkora: 47
Foglalkozása: befektetési tanácsadó
Hivatalosan regisztrált eredményei: 2009-es WPT Legends of Poker 9. hely.

Begleiter még egész fiatalon, édesapjától tanult meg pókerezni, és szinte egész életében lelkes amatőrként rendszeres vendége volt a kisebb pókerszalonoknak így lehet, hogy ez is közre játszott összeszedett játékában. A WSOP.com oldal szavazatai alapján 1,10%-kal a 8. helyen áll. Ez is érdekes adat, mert ő az, akinek harmadik legtöbb zsetonja van az asztalnál és megfontolt üzletemberként sokkal inkább esélyes lehet, mint a forró fejű fiatalok, mint például Joe Cada.

6. széken: Eric Buchman
Zsetonjai száma: 34 800 000
Életkora: 29
Foglalkozása: pókerjátékos
Hivatalosan regisztrált eredményei: 2006-os WSOP és a 2007-es WSOP Circuit második hely és további 7 fizetős helyezés + 4 WPT fizetős hely.


Eric Buchman nem a legismertebb név a novemberi kilencek között, mégis nagy veszélyt jelent a többi játékosra nézve, ugyanis eddig összesen tízszer sikerült fizetős helyen végeznie a WSOP-n és négyszer a WPT-n. Ezek közül kétszer jutott el a WSOP versenyein a döntő asztalra az ez évi főverseny előtt. A WSOP.com szavazásán 2,34%-kal a 4. helyen áll, de zsetonszám tekintetében csak Darvin Moon előzi meg.

7. széken: Joseph Cada
Zsetonjai száma: 13 215 000
Életkora: 21
Foglalkozása: pókerjátékos
Hivatalosan regisztrált eredményei: 2 fizetős hely 2009-ből.


Joe Cada a mezőny és a WSOP döntő asztalok eddigi legfiatalabb játékosa. A verseny eddigi nyolc napja alatt többször keveredett meleg helyzetbe, de néhány hónap múlva nem csak dollármilliomos, de minden idők legfiatalabb világbajnoka is lehet, megelőzve ezzel a múlt évi bajnokot, Peter Eastgate-et. A WSOP.com szavazói eddig 2,18%-ot adtak neki, amivel az 5. helyen áll jelenleg.

8. széken: Antoine Saout
Zsetonjai száma: 9 500 000
Életkora: 25
Foglalkozása: pókerjátékos
Hivatalosan regisztrált eredményei: WPT 40. és a WSOP Europe 2009 főversenyének 7. helyezése.

Az Everest Poker színeiben induló, még csak 25 éves Antoine Saout, a franciaországi Saint Martin des Champs városából példátlan szurkolótábor által buzdítva érkezett meg a WSOP Main Event döntő asztalához. Antoine, aki mindössze $50 befizetéssel szerzett helyet az Everest Poker asztalainál a $10 000 WSOP Main Eventre, immár biztosan dollármilliomos, így ezzel a nyugodt tudattal ülhet újra asztalhoz. A WSOP.com szavazatai alapján 1,11%-kal a 7. helyen áll.

9. széken: Jeff Shulman
Zsetonjai száma: 19 580 000
Életkora: 34
Foglalkozása: a CardPlayer szerkesztője, pókerjátékos
Hivatalosan regisztrált eredményei: 10 WPT helyezés és 13 WSOP helyezés, karkötőt sajnos még nem nyert.



Bár Phil Ivey a legismertebb a kilenc döntő asztalos között, Jeff Shulman sem panaszkodhat. A CardPlayer Magazine főszerkesztője a mai napig több, mint 2,5 millió dollárt nyert össze nemzetközi pókerversenyeken és a 2008-as 25 000 dolláros nevezési díjú WPT-n a 17. helyen végzett, így ő lehet a legveszélyesebb a többiekre nézve. Édesapja Barry Shulman ez évben a WSOP Europe főversenyét és az ezzel járó karkötőt megnyerte, így a fiatalabb Shulman fel kell kösse a gatyáját. A WSOP.com szavazáson eddig 5,62%-ot mondhat a magáénak, ami a harmadik helyre elég.

Szombaton a Hu.PokerNews.com weboldalon a döntő asztal élő közvetítését követhetitek figyelemmel. A billentyűzetnél ott is én leszek.


 

Címkék: wsop phil ivey jeff shulman

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr291491936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása