Még gyorsan, karácsony előtt kiteszem ezt a bejegyzést, mert kifejezetten jó karácsonyi ajándék ez a könyv, ami nem is egy, hanem mindjárt három! Phil Gordon három kicsi könyvéről van szó, a kis kék, fekete és zöld könyvről. Ezek, nevükből adódóan kicsik és kékek, meg zöldek és feketék, de nem ez az amiért érdemes őket minden pókert szerető ismerősünknek megvenni, hanem a bennük rejtező információ - tudás - anyag miatt. Phil Gordonról egy bejegyzésben már írtam röviden, hosszabban most sem fogok (majd egyszer) és akkor és ott is megjegyeztem, hogy van neki ez a három könyve. Lássuk, miért is érdemes ezeket is megvásárolni?

 

 

A kis Zöld könyv

Phil Gordon tizenöt évnyi játékkal a háta mögött, a világ legjobb játékosaival harcolva, továbbra is fejleszti játéktudását, és minden egyes leosztásból megpróbálja leszűrni a tanulságot.

Ez idő alatt mindent feljegyzett: miket tanult, kik voltak világklasszis ellenfelei, és híres tanítványai. A póker kis zöld könyvében most minden titokra fényt derít, amit csak tud a limit nélküli Texas Hold’emről. Phil egyszerre tölti be a tanár és a diák szerepét, és tanácsaival bepillantást enged, hogyan is kell a pókerről gondolkodnunk, és miképp alakíthatjuk ki egyéni játékstílusunkat. Phil stílusa könnyed és szellemes – szórakoztatva tanít, elvégre nem az iskolapadban tespedünk – hiszen játszani ülünk le az asztalhoz, még ha győzni akarunk is.

Ez nem egy könnyű játék. De elegendő bátorsággal, türelemmel, agresszivitással, megfigyelőképességgel és – ami talán a legfontosabb mind között – azzal az eltökéltséggel, hogy jobb játékos váljék belőle, mindenkiből lehet nyerő pókerjátékos. A póker kis zöld könyve felveszi a versenyt Doyle Brunson: Super/System című munkájával és David Sklansky: A póker elmélete című alapművével, és így kötelező helye van a póker minden komoly tanulójának könyvespolcán.

A kis Fekete könyv

Manapság megszámlálhatatlanul sok pókerkönyv van a piacon, ami a játék stratégiájával foglalkozik. Ezek némelyike nagyon jó, némelyike kevésbé. Olyan tanácsokat adnak, mint pl: „Ha középső pozícióban különböző színű ász-dámád van, emelj, ha te vagy az első játékos a partiban, vagy tartsd a tétet, ha csak egyetlen emelés volt előtted. Ez a könyv nem ilyen. Ez a könyv a hold’ em életformáról szól.

Azt kérded, milyen a hold’em életforma? Ismerd meg, hogyan működik a játék, mely könyveket érdemes elolvasnod, mire számíthatsz egy kártyateremben vagy az online játék során, miképp léphetsz tovább az alacsony tétű játékokról a közepes tétű és aztán a magas tétű játékok felé, hogyan indulhatsz versenyeken és nyerheted meg azokat, és honnan tudhatod, hogy készen állsz, hogy profinak állj.

A Texas Hold’ em nem könnyű játék. Senki sem válik az otthoni játékok balekjából egyetlen éjszaka alatt a Word Poker Tour bajnokává. Azonban ha elég keményen dolgozol, tanulsz, és elég fegyelmezett vagy, nyerő játékos válhat belőled. Azzal, hogy megveszed ezt a könyvet, már meg is teheted az első lépést a megfelelő irányba.

A kis Kék könyv

A póker kis kék könyve bemutatja Phil néhány emlékezetes leosztását – sikereseket és „bárcsak elfelejthetném” típusúakat is; ezeken keresztül ismertetve, hogyan kell az elméleteket alkalmazni ahhoz, hogy a legnagyobb nyomás alatt is helyes és magabiztos döntéseket hozhassunk minden alkalommal.

Gordon végigkalauzolja az olvasókat a hold’em összes válfaján, legyen szó akár készpénzes játékról, Sit and Go-ról vagy a Póker Világbajnokság utolsó asztaláról. Az egyes szituációkban nem csak a saját játékát mutatja be, hanem a döntések miértjét is.
Megismerhetjük, hogy az egyes helyzetekben mi zajlik le egy profi játékos fejében, legyen szó egy jól időzített blöffről, vagy egy kérdéses megadásról. A partik elemzésével olyan kulcsfontosságú pókerképességekre világít rá, mint az esélyek kalkulálása, a kevés résztvevős játék vagy az árulkodó jelek felismerése.

A póker kis kék könyve bölcs és szellemes, telis-tele számos valódi profi titokkal. A könyv kötelező olvasmány minden olyan játékos számára, aki nyerni akar, vagy játékát egy magasabb szintre emelné.

A könyvet az EKREN adta ki.


 

Címkék: könyv tananyag hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr21602771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NettaKacsa 2009.12.27. 11:00:24

én is ezt a kis kék könyvet kaptam karira, szentem egész jó sztorik vannak benne. Csak ajánlani tudom :)
süti beállítások módosítása