Megvizslattam a Pókerpárbaj (Deal) című film alkotást. Ezt azért tettem, mert pár nappal ezelőtt írtam egy bejegyzést a pókers filmekről és abból a listából hiányzott ez (sok másik is persze), gondoltam, ez így nincs jól, szóval látnom kell. Én alapvetően toleráns típus vagyok filmek terén, és ezt most is gyakorlom, mert szerintem az "eléggé szórakoztató" kategóriába tartozik. Fontos a "szórakoztató" szó, mert címétől és a film hátteréül szolgáló pókeren kívül NEM a pókerről szól. Igaz, sok híres pókeres szerepet kapott benne és a WPT is valós helyszín, valamint Mike Sexton tényleg kommentátor (múlt év óta a póker Hall of Fame tagja is), de ezzel nagyjából annyi a pókernek. Ez azonban nem negatívuma a filmnek, ha a helyén kezeljük és nem akarja a néző (pl.: Ich) pókeres oktatófilmnek nézni.

A kapcsolatokról és a hangulatról, valamint a szülői hozzáállásról szól ez a film, ami valljuk be, eléggé el van találva, ha a nagy általánosságot nézzük. Van benne póker is, de legtöbbször nem mutatnak semmit, amikor meg igen, akkor abban nincs köszönet. Főleg az a szép, ahogy végződik a film. Persze nem árulom el, hogy mi van,de én úgy tudom - és jól tudom -, hogy egy versenyen allin esetén nem lehet zártan eldobni a lapot, fel kell fordítani azokat az allin elfogadásakor.

Másik furcsaság, hogy a szereplők között ott van Jennifer Tilly is (aki az egyik kedvencem, nem csak pókeres "adottságai" miatt), de az Oscar díjra jelölt színész-pókeres valamiért nem vállalta a saját nevét a filmben, hanem Karen "Razor" Jones néven játszik a főhős ellen néhány partit. A többi pókeres nem tett ilyet, saját nevével és becenevével került fel a stáblistára. Többek között néhány mondat erejéig szerepet kapott Antonio "The Magician" Esfandiari, Phil "The Unabomber" Laak, Greg Raymer (aki a film stáblistája szerint Greg Raymor) is kapott egy pár mondatot, Isabelle "No Mercy" Mercier viszont annak ellenére max egy mondatot szól, hogy a döntő asztali fináléban kapott szerepet. Szóval a stáblista jó, a történet felejthető és sablonos, de egy hétvégi kikapcsolódásnak, hangulatfilmnek kiváló alkotás.

 

Annyit megér, hogy megvegyem majd DVD-n, ha valami emberi áron lehet majd kapni. Ja és még egy mondat a végére: Az IMDB (International Movies DataBase) látogatói szerint a film 5,3 ponttal, a "futottak még" kategóriában van és ez általában elég megbízható adat szokott lenni.

A magyar tévécsatornák közül az HBO leadja a következő két hétben párszor (Január 21. 16:40, Január 22., 9:35, Január 31., 6:00, Január 31., 18:35)


 

Címkék: video film

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr251679990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

van-e szándék 2010.01.17. 19:42:16

Ezzel a filmmel nem (csak) az a baj, hogy bűn rossz, hanem az is, hogy egy az egyben A pénz színe című Martin Scorsese film másolata, csak abban billiárd a játék, nem póker, és hogy Tom Cruise és Paul Newman játszanak benne, akik azért valamit tudnak a színészi mesterségről. De ezeket leszámítva a Deal kockáról kockára ugyanaz, mint A pénz színe. Rémisztő...
süti beállítások módosítása