Direkt, provokatív célzattal írtam ilyennek a címet. Nyilván nem véletlenül, hiszen én írtam. A célom - a sok ide kattintáson kívül - az volt, hogy felhívjam a figyelmet egy bosszantó rossz szokásra, ami nem is egy, hanem több ilyen rossz szokás. A tisztálkodásra, illetve ennek hiányára gondolok. Persze azok, akik nem játszanak élőben pókert, most majd bólogatnak hevesen, hogy nna ezért sem, de azért egy bejegyzést szerintem megér.

A játékosok közül ritkán, de előfordul, hogy büdösen, mocskosan mennek el játszani (ez persze a kaszinókban nem jellemző, de póker klubokban, kisebb helyeken igen). Persze az is lehet, hogy ez taktika része, mert ilyenkor a mellette ülők - rosszabb esetben az asztalnál ülők mind -, kizökkenhetnek a játékukból, hiszen arra koncentrálnak, hogy "de jó lenne, ha ez a csávó menne innen". Persze ilyenkor rossz döntések születnek, szóval a taktika néha beválik. Ez is elég idegesítő, de nem is olyan régen láttam, hogy egy játékos egyszer csak levette a cipőjét az asztal alatt és az iszonyat lepett meg minket alulról. Szóltunk neki, de ez milyen kellemetlen már? Jé haver! büdös s lábad, vedd már vissza a cipődet!

Ami viszont sokszor, számos alkalommal, tényleg rengetegszer előfordul az az, hogy a mosdóban kézmosás közben látom, hogy azok,a kikkel egy asztalnál ülök, kézmosás nélkül vágnak neki a következő leosztásoknak, és kézbe veszik azokat a kártyákat, amelyeket én is valamikor a kezemben fogok tartani. Ez már igazán bosszantó.

Most azonban a World Series of Poker szervezői kiadták az új szabályzatot, amely már a májusban kezdődő 41. WSOP -ra érvényes lesz. Ebben benne van, hogy ha a terem alkalmazottai észrevesznek egy igénytelenül öltözött játékost, akkor intézkedhetnek. Hogy ez konkrétan mit jelent, nem tudhatjuk, de legalább egy lépés, ami talán a többi klubban, később a magyar klubokban is előrelépést hozhat.

Van konkrét megoldás? Igen, szerintem van. Ha mindenki kezet mosna, miután elvégezte dolgát. Ez nem fog működni, vagyis a másik megoldás, hogy kesztyűben játszunk. Ha ez sem megy, akkor marad az online póker ugye, mert ott csak a saját egerünk van, kártya egy darab sem, de ha lenne, akkor sem érdekes, hiszen a kezet nem mosó ellenfél hiányzik.

Mindenki maga döntse el, hogy mit tesz, én például már csak a legnagyobb versenyekre megyek el élőben játszani. Persze nem csak ezért...


 

Címkék: élő póker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr631682371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porter 2010.01.18. 21:38:48

Nincs megoldás. We all gona die.
Többnyire haverokkal vagy online pókerezem.

Bloodscalp 2010.02.08. 16:37:07

Végülis igazad van:)

A taktikának is van határa szerintem:)
süti beállítások módosítása