A Full Tilt Poker szponzorálja a blogot, most mégsem ezért vettem elő a témát, hanem mert rákattantam a legújabb pókertípusra, amelyet egyelőre csak itt, a Full Tilt Poker-en lehet megtalálni. A neve Rush Poker. A nevéből is kitalálható, hogy valami gyors dologról van szó, de azt elsőre senki sem gondolja szerintem, hogy miben is fog részt venni, még akkor sem, ha előtte elolvasott számos cikket erről.

 

Az alapötlet az volt, hogy meg kéne oldani valahogyan, hogy a játékosoknak ne kelljen a következő leosztásra várniuk, ha rossz lapot kaptak, hanem akár azonnal újabb leosztásban vehessenek részt. Ezt eddig úgy lehetett megoldani, hogy több asztalon játszottunk egyszerre, aminek viszont megvolt az a hátránya, hogy kaphattunk egyszerre több asztalon is jó lapokat és akkor gáz volt (a legjobbaknál ez sem számít, de nem mindenki tartozik a legjobbak közé ugye). A Full Tilt programozói és játéktervezői átgondolták a dolgokat és megalkottak egy új játéktípust.

Mielőtt leülsz játszani, láthatod, hogy több téten megy a játék és minden asztalnál több százan ülnek már. Ez elég érdekes lehet, hiszen az asztaloknál max. kilenc hely lehet. Amikor azonban leülsz, tisztázódik a helyzet. Csak kilencen ültök egy asztalnál, de amint megkapod a lapod, azonnal eldobhatod azt a "Quick Fold" gomb használatával, amikor is te virtuálisan ott maradsz az asztalnál és a többiek nem látják, hogy már nem vagy ott, de mégis egy másik asztalhoz ültetnek át, ahol azonnal kapod is a következő lapot. Fontos megjegyezni, hogy mindez sokkal kevesebb időbe telik, mint amennyibe az telt, hogy elolvastad ezeket a mondatokat!

Szóval te átülsz - egy szép animáció után - egy másik asztalhoz és ott megkapod a következő lapot. Ha pont nagy vak vagy, akkor nem tudod eldobni a lapod, míg emelés nem történt előtted, vagy rád nem került a sor. Amikor azonban rányomsz a fold-ra menetelsz is tovább. Ha azonban hívsz, lehet, hogy már meg is nyerted, hiszen a többiek már rég megnyomhatták a Quick Fold gombot és ezt te nem látod! Ez azt is jelenti, hogy az ellenfelek sokkal agresszívebbek lehetnek, de épp ezért az a tapasztalatom (első két napon), hogy a feszes, agresszív játék a kifizetődőbb.

Miért jobb?

Gyors játékot tesz lehetővé
Az előzőből kiindulva gyorsan nyerhetsz sok pénzt
A szíved úgy felgyorsul, hogy a torkodban érzed, legalábbis az elején, mert az akció teljesen folyamatos
Nem tudsz több asztalon játszani, vagy legalábbis hihetetlen nagy koncentráció és gyakorlat kellhet hozzá, de ennek az az előnye is megvan,hogy sokan mások sem tudnak
A szerzett adatok legtöbbje használhatatlanná válik, mert nincs annyi időd, hogy minden adatot figyelembe vegyél, amikor rád kerül a sor.
Sokkal nagyobb a jelentősége a hat fős és a kilenc fős asztalok közti különbségeknek
Nincs szünet, nincs pihenés
A verseny kezdetekor a visszaszámlálás női hangja gyönyörű szép
A cápák valószínűleg elkerülik

Miért rosszabb?

Elképesztően gyorsan veszítheted el a bankrollod, ha nem figyelsz! Itt még nagyobb a jelentősége a bankroll menedzsmentnek!
Az elején elég átláthatatlan lehet a verseny a sok átültetés miatt
Nem lehet megfigyelni az ellenfeleket, jegyzet készítése tök lehetetlen, vagy legalábbis nagyon macerás és nehéz
Nincs szünet, nincs pihenés (igen, előny is meg hátrány is)
Hamar elfogy a pénzed, ha a vakokat állandóan eldobod, azok megvédése kulcsfontosságú
A cápák nem biztos, hogy elkerülik


Vannak még előnyei és hátrányai is biztosan, de azokat majd a hozzászólásokból kimazsolázzátok! Merthogy érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak?




 

Címkék: online poker full tilt poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr211709159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illaberek 2010.01.28. 16:31:08

Villámgyorsan lehet megnyolcszorozni a rá szánt összeget, de ugyanolyan villámgyorsan lehet el is veszteni. De abszolút tetszetős, jó felhasználói élmény.
süti beállítások módosítása