Ő az egyik legkarakteresebb egyénisége a mai pókeres közösségnek. Szintén a Full Tilt Poker játékosa, mint Phil Ivey és Gus Hansen, de míg Ivey kisfiús mosolyáról, Hansen pedig határtalan agressziójáról híres, addig Ferguson egész karaktere egyben ismert, kalappal, szakállal, hosszú hajjal és reszelős hangjával.

Christopher Philip Ferguson 1963. április 11-én született a kaliforniai Los Angelesben (Hollywood). Édesapja játékelméletet tanít a UCLA egyetemen, édesanyja pedig matematikus. Már gimiben elkezdett pókerezni és nyert annyit, amennyit más kisebb munkákkal keresett volna. Az UCLA (University of California Los Angeles) tanulójaként 1986-ban diplomázott programtervező-matematikusként, aztán ott is maradt az Egyetemen immár PhD-hallgatóként, a virtuális hálózatokat és a mesterséges intelligenciát választva szakterületeként (érdekesség, hogy témavezetője az a Leonard Kleinrock volt, aki többek között az ARPANET fejlesztésén is dolgozott). Ekkor (1989) került először kapcsolatba az online pókerrel, ami akkoriban azt jelentette, hogy IRC-n keresztül játszottak, játékpénzben. Rögtön beleszeretett ebbe a műfajba, ami olyannyira feküdt neki, hogy miután 1994-ben felhagyott a póker ezen formájával, még további két évig Ő vezette a bajnoki ranglistát.

1995-ben nevezett be első WSOP versenyére, 1999-ben pedig otthagyta az egyetemet és saját szoftverfejlesztő céget hozott létre Tiltware névvel. Ez a szoftver lett az alapja a későbbi Full Tilt Poker szoftvernek. Ugyanekkor alakította ki imidzsét is, annak érdekében, hogy elrejtse arcvonásait és reakcióit, de végül ez lett a "védjegye". Fekete kalapja, hosszú, fekete haja és szakálla miatt nevezték el végül "Jesusnak".

Nevét akkor ismerte meg igazán a világ, amikor 2000-ben a WSOP főversenyén legyőzte T.J. Cloutiert és ezzel ő vitte el az 1,5 millió dolláros első díjat. Innentől kezdve majdnem az összes kaliforniai versenyen részt vett (nem nagyon utazik, mert saját bevallása szerint utálja). Azóta további négy karkötőt sikerült elhoznia a WSOP-ról, illetve három WSOP Circuit versenyt is megnyert, ami rekordnak számít. 2005-ben Phil Hellmuth mögött lett második a National Heads-up Poker Championship bajnokságon, aztán a 2006-os bajnokságon ismét második lett, de ekkor Ted Forrest bizonyult jobbnak nála.

Legjobban a bankroll menedzsmentet favorizálja, vagyis állandóan hangsúlyozza, hogy ennek helyes megválasztása a kulcsa minden sikeres pókerjátékos karrierjének. Ezt be is bizonyította, amikor egyetlen dollárról kezdve 20 000 dolláros bankrollt épített fel online mindössze 6 hónap alatt és ezt még űberelte azzal, hogy egy direkt erre létrehozott játékos accounttal a nulláról - freerollokkal kezdve a játékot - feltornázta bankrollját újabb 30 000 dollárig.

De nem ez a legérdekesebb "tulajdonsága", hanem az, hogy képes egy műanyag kártyalappal 3 méterről elvágni különböző gyümölcsöket és zöldségeket (lásd az alábbi videót). Persze, hogy ez tényleg így van-e azt nem tudom, de én elhiszem, hogy igaz.

Magánéleti különcsége nagyjából abban nyilvánul meg, hogy nem utazgat sehová és táncolni jár rendszeresen sőt, egy szalontánc-egyesületet vezet az UCLA-n.

"Ha meg kell neveznem egy hibát a játékomban, az az, hogy túl nagyra becsülöm a többi játékost. Mindig azt feltételezem, hogy az ellenfelem nagyon jó játékos, ami bizonyos értelemben a javamra vált. Úgy gondolom, hogy azok a játékosok, akik nem tisztelik eléggé az ellenfeleiket, óriási hibát követnek el, amire nagyon csúnyán ráfázhatnak." - mondta egy interjúban (mi is sokszor elkövetjük ezt a haverokkal, mármint azt, hogy túlbecsülünk valakit, és ellenfelünknél tényleg az a lap van, amit nem akarunk elhinni)

Amennyiben még valami érdekel Chris-ről, akkor látogasd meg a honlapját.


 

Címkék: játékosok világbajnok chris ferguson full tilt poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr981619901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása