A kasszában gyakran összegyűlő nagyobb összegeknek köszönhetően az Omaha High-Low (más néven Omaha Eight or Better) gyorsan rendkívül népszerű játékká vált úgy Észak-Amerikában, mint Európában. Az Omaha High-Low játékban minden egyes játékos négy lapot kap, csakúgy, mint a "normál" omahában. A leosztott lapok csak ahhoz a játékoshoz tartoznak, aki azokat megkapta, azaz zártak. Az asztalra öt közös, felfelé fordított lapot osztanak. Saját zárt lapjai közül kettőt, míg az öt közös lapból hármat kiválasztva minden játékos összeállítja a számára lehetséges legjobb ötlapos pókerkezet. A kassza a legmagasabb és a legalacsonyabb kéz birtokosa között oszlik meg – innen ered a játék neve. Vedd figyelembe, hogy az Omaha High-Low-ra érvényes az „8-or-better” szabály! Ez azt jelenti, hogy a kassza alacsony részét elnyerő kéz nem tartalmazhat nyolcasnál nagyobb lapot.

Az Omaha High-Low-ban is használják az osztó gombot, vagyis a játék menete tényleg teljesen hasonló a hold'emhez és az omahához is. A kis vak és nagyvak, valamint az osztás és a licitálás menete és is ugyanolyan, mint az imént említett játékoké. Amennyiben az utolsó licitkör befejezése után egynél több ember marad versenyben, úgy először az utolsó licitáló, illetve emelő mutatja meg lapjait. Amennyiben az utolsó körben senki sem licitált, úgy először az óramutató járásával egyező irányban közvetlenül az osztó mellett ülő fedi föl a lapjait.

És itt jön a különbség! A kassza egyik felét a legmagasabb kezet birtokló játékos, míg a másik felét a legalacsonyabb kezet birtokló nyeri meg. Amennyiben a legmagasabb, illetve legalacsonyabb kézzel egynél többen is rendelkeznek, úgy a kassza magas, illetve alacsony fele a jogosultak között, egyenlő arányban oszlik meg. Amennyiben nincs érvényes alacsony kéz, úgy a kassza alacsony felét is a legmagasabb kezet birtokló nyeri meg.


 

Címkék: szabályok

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr861668181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása