Éld meg álmaid!

 2010.01.09. 19:17 MORiARTY

Az Everest Pokerről lesz szó néhány mondat erejéig. Bécsben vagyok épp az Everest Poker Live The Dream promóciójának fináléján. Már második alkalommal rendezték meg a Live The Dream versenysorozatot, válogatót, vagy minek is nevezzem ezt? Az ötlet az volt - még 2008-ban -, hogy az Everest játékosai különböző versenyeken megnyerhetik a beülőt egy fő válogatóra, ahol aztán 10 ember a kétszázból egy-egy 100 000 dolláros szponzorációs csomagot kap, amivel indulhat azokon az élő versenyeken, amelyeken esetleg nem tudott eddig főként pénzszűke miatt.

Röviden mondva 10 nagykövetet kerestek, aki képviseli a pókertermet mindenhol, ahol csak póker van és ezzel együtt tévé és írott sajtó, vagyis nyilvánosság. Könnyen érthető, hogy ezt a terem népszerűsítése miatt találták ki és be is jöhetett, mert most megismételték.

Hogy én erről miért írok? Mert 8 magyar is bekerült a mostani fináléba! Szilasi Viktória, Szűcs Imre, Gomba Dániel, Sturipita Szergej, Erdei Attila, Csűrös Dávid, Schmidt Miklós és Gajdács János van itt velünk és izgulunk együtt, hogy jól menjenek a dolgok. Azt még nem tudom, hogy innen továbbjut-e valaki közülük, mert a mezőny abszolút nem gyenge és a szervezők semmit nem árulnak el a pontozás állásáról.

De hogy mégis miért érdemes írni róla mégis? Mert az ötlet kiváló! Nem csak azt nézik ugyanis, hogy ki hogy tud pókerezni, hanem a kiállást, a kommunikációs képességeket, a karizmát és a stílust is. Sőt, az a fontosabb talán, hogy valaki hogy tudja eladni magát hiszen hogy lehet valaki nagykövet úgy, hogy nem tud beszélni sem?

Az előző évi egyik nyertes például (magyar nem került be sajnos) Voitto Rintala finn versenyző volt (az első képen), akinek a fényképén is látszik, hogy nem az az egyszerű, hétköznapi halandó, hanem igenis van stílusa, még ha az esetleg sokaknak nem tetszik. Na és persze Wooka Kim sem kerülhette el a figyelmem, bár a keleti szépséget annyira nem szeretem, de őt azért nem dobnám ki az ágyamból az tuti (róla is mellékelek egy képet, hogy a hímnemű olvasóim is gyönyörködhessenek).

Szóval szerintem az ötlet jó nagyon, kár, hogy én például későn tudtam meg, hogy lesz ez dolog, mert kipróbáltam volna. Azok, akik megnyerik majd a 10 csomag egyikét, jövő évben sok versenyen fognak szerepelni és így ha egy magyar is bekerülne, sokkal nagyobb eséllyel lenne ez az év is olyan sikeres, mint az előző.

Egy kérdésem maradt a végére. Vajon van-e olyan magyar pókeres, aki sikerrel és szépen, jól képviselné kis hazánkat az Everest Poker nagyköveteként? Ki lenne az szerintetek, aki jó kiállású, pókerezni is tud, van stílusa, nem unalmas stb stb... Szerintem van pár ilyen, de csakazért se írom le most.

 

Dájöli ápdét: Sikerült Voitto szemébe néznem. Nem fehér, hanem a retinája helyén két PIKK van, elég félelmetes! De tényleg! Majd próbálok közelebbi képet betenni valahová.


 

Címkék: poker everest

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr491659678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kommentdante 2010.01.10. 00:29:03

Nagyon mennek itt a posztok!
Jó kis támogatósdi blog ez!

NettaKacsa 2010.01.10. 21:06:53

Hát Szergejnek van dumája az biztos, nem gyenge a hapsi :) Mármint ha ez az a Szergej aki a machopokeren is szokott játszani.
süti beállítások módosítása