Szilasi Viktória egyetlen magyarként és egyetlen női versenyzőként került be az Everest Poker Live The Dream Promóciójának fináléján a "Huszoneggyek" közé. Az utolsó interjúk végeztével vasárnap este ünnepélyes keretek és hatalmas üdvrivalgások közepette avatták fel őt, mint Magyarország első Everest Poker nagykövetét kilenc másik játékossal együtt.

Viktória nagyrészt annak köszönheti hétvégi sikerét, hogy több évnyi pókeres tapasztalata - verseny és készpénzes játékban egyaránt -, több saját, pókerrel foglalkozó weboldala, és az utóbbi két évben sok versenyen elért szép eredménye is van. A már említett WSOP szereplésen kívül 9. lett a Varsóban megrendezett Unibet Poker Open pókerversenyen valamint a 2008-as Lengyel Póker Kupán is a döntő asztalig jutott és végül a 7. helyén végzett.

A magyar küldöttség szombaton reggel, 8 jelölttel érkezett a bécsi Palais Auersperg gyönyörű épületébe. Szilasi Viktória, Szűcs Imre, Gomba Dániel, Sturipita Szergej, Erdei Attila, Csűrös Dávid, Schmidt Miklós és Gajdács János a kvailifkációs időszakban nyújtott teljesítményükért kapták meg a lehetőséget arra, hogy szerepelhessenek ezen a finálén és amennyiben sikeresen veszik az akadályokat, közülük kerüljön ki az Everest Poker 2010-es magyar nagykövete. A tét nagy volt, hiszen 100 000 dolláros szerződésről volt szó, amelyet a tíz kiválasztott írhat majd alá és ezzel a következő évi programjai el is vannak intézve. A legnagyobb élő versenyeken ugyanis kötelező lesz megjelennie mindegyiküknek és így elég nagy esélyük van fizetős helyekre jutni, vagy akár megnyerni egyiket vagy másikat.

Szombat estére aztán megtalálták a 21 megfelelő jelöltet, akik között - az eredetileg 8 magyar közül - végül Szilasi Viktória képviselhette hazánkat. A nagy interjúk után a választás végül a következő tíz játékosra esett: Fabien Perrot (Franciaország), Ronny Pickard (Németország), Koen de Bakker (Hollandia), Javier Martinez (Spanyolország), Sigurd Eskeland (Norvégia), Viktoria Szilasi (Magyarország), Leonard Truche (Franciaország), Tobias Wagner (Németország), Thomas Froslev (Dánia), Julien Claudepierre (Franciaország).

Azok a játékosok, akik nem kerültek be a 21 közé, egy vasárnap megrendezett freeroll versenyen vigasztalódhattak, melynek első díja egy 41. WSOP Side Event beülő csomag volt. A válogatón és ezen a freeroll versenyen is részt vett Voitto Rintala finn pókerjátékos is, akiről az előző bejegyzésemben már írtam, hogy milyen félelmetes is vele farkasszemet nézni. A két nap során a jelöltek találkozhattak még a francia Antoine Saouttal is, aki a 40. WSOP főversenyének 3. helyén végzett múlt év novemberében és Kim Wooka kóreai versenyzőnő is beszédet mondott az egybegyűltek előtt.

Jó fárasztó kis hétvége volt. De a magyar sikernek nagyon örültünk mindennyian. Eggyel több pókeres, akiről írhatok majd az év folyamán. Hurrá!


 

Címkék: everest poker szilasi viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr361665953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása