Megpróbálom leírni - nem túl hosszan -, hogy mi fán terem az az online póker és mik az előnyei az élő pókerrel szemben.

Az online póker - nevéből adódóan - online játszható pókert jelöl. Vannak olyan póker programok, amelyek nem alkalmasak online póker játékra, de esetleg lokális hálózatban lehet velük játszani (World Series Of Poker 2008). Ám ezek nem tartoznak az online pókertermek közé. Azokból, amelyekkel mégis online játszható pókert lehet játszani nagyon sok van. Több száz, ha nem több ezer online pókerterem létezik és természetesen vannak, amelyeken pénzben is lehet játszani és játékpénzen is valamint vannak olyanok is, ahol csak játékpénzben.

A játékpénzesek közé tartozik az Oktogon Poker és a Machopoker (a magyar termek közül ezek a legnépszerűbbek). Itt maximum tárgynyereményt tudsz összehozni, milliós vagy csak pár forintos nyereményt nem. Ezek a termek teljesen legálisak, lehet rajtuk játszani sok ezer ember ellen is akár (na jó, általában csak pár százan vannak), de különböző más pókeres szolgáltatók is vannak, érdemes a WiW és a Facebook alkalmazásait is megnézni stb...

De van IGAZI, VALÓSÁGOS online póker is. Itt pénzben játszható játékról és az úgynevezett play money (játékpénzes) pókert szolgáltató online termekről beszélünk. Ahhoz, hogy tudj játszani a ténylegesen sok százezer másik pókeres ellen, csak le kell töltened a kiválasztott pókerterem kliensét, fel kell installálnod és az installálás után be kell regisztrálnod. Ha ez mind megvan, máris válogathatsz a sok ezer asztal, esetenként sok száz verseny között és "leülhetsz" pókerezni.

Mindig van játék - Mindig találsz játékot, nem kell napokat várni, sőt sokszor még perceket sem. A készpénzes asztaloknál pedig tényleg azonnali lehet a játék, csak pénzzel kell bírni.

A beülők méretéhez képest, hatalmas nyeremények - A versenyekre esetenként több ezren jelentkeznek be. Pár dollárért beülhetsz olyan versenyre, ahol mondjuk több ezer ellenfelet kell legyőzni, de a nyeremény több tízezer dollárra rúg.

Otthon kényelmesen - Akár egy szál gatyában / bugyiban (ez érdekelne :)) pókerezhetsz, nem kell felöltözni, fésülködni stb. és nem kell elmenni otthonról. ha dohányzol, akkor gyújtasz rá, amikor akarsz, ha nem, akkor nem kel a füstöt szagolnod. Sokkal olcsóbb a kaja és a pia is még akkor is, ha pizzát rendelsz. Senki sem idegesít a beszólásaival, főleg, ha a chat ablakot letiltod.

Mindenféle játék van - nem csak No Limit Hold'em, hanem sokféle más játék is van, ráadásul nem csak 10 fős asztalokon, hanem kisebben is lehet játszani. Ráadásul rengetegféle versenyen.

Szatellitek minden mennyiségben - A PokerStars-on sok olyan verseny van, ahonnan kis beülővel és esetleg sok szerencsével eljuthatsz az European Poker Tour versenyeire, vagy nagy online tornákra, amelyekre amúgy túl sokba kerülne a beülő. Ez igaz a FullTilt-re és a többi online teremre is, csak azokon más nagy versenyekre lehet szatolni.

Egyszerre több asztalon - Egyszerre nagyjából akárhány asztalon folyhat a játék. Míg egy élő teremben csak egy asztalnál ülhetsz, addig egy online teremben akárhányat elindíthatsz, csak a te összpontosító képességen múlik és gyakorlatodon, hogy mennyit tudsz ezekből kezelni (Bélabácsi, aki egyszer 54 asztalon játszott, rekordot döntött tettével, de ez elképesztő teljesítmény, a videón is látszik, hogy szinte követhetetlen, amit csinál).

A mai  nagy profik ezért olyan sikeresek az élő tornákon, nekik az az egy leosztás, amiben épp részt vesznek lassú és unalmas, sokkal jobban tudnak koncentrálni, gondolkodni és a nagy játékszámuk miatt nem nagyon lehet nekik újat mutatni. Egyszerűen már majdnem minden szituációt láttak egyszer, így csak tudniuk kell visszaemlékezni erre. Természetesen a pókerben tapasztalható szerencsefaktor (bármilyen százalékban van is jelen) befolyásolja a játék menetét, de hosszútávon ezek a profik általában sokat keresnek (vannak vesztő profik is).
 
FONTOS! Nem mindegy, honnan töltöd le a termet! A különböző bónusz ajánlatok miatt fontos, hogy jól átnézd az oldalt, ahonnan letöltesz és regisztrálsz. A FullTilt termét is sok ezer különböző weboldalról érheted el, de közvetlenül a FullTilt oldalára is elmehetsz és onnan is letöltheted. Ahonnan kezdeményezted ezt a letöltést, az ott felajánlott bónuszt fogod az installálás és regisztrálás után megkapni és nem regisztrálhatsz többször! A speciális, zártkörű versenyekről nem is beszélve, amelyeket az adott partner oldal ajánl fel a tőle regisztrálóknak.
 
Természetesen vannak hátrányai is az online pókernek az élővel szemben, de azokat majd máskor, mert így is hosszú lett ez a poszt.


 

Címkék: video online poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr411453671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása