Most is egy olyan dolog jutott eszembe, amitől falnak lehet menni. Az online pókertermek nem mindegyike egyedi és egyedülálló. Azon kívül, hogy mindegyikben pókerezni lehet, ez nem azt jelenti, hogy mindegyik önálló cég. Sőt! Nemcsak hogy nem önálló, hanem ha önálló lenne, akkor nem is tudna rendesen működni. Most pedig ezt megmagyarázom itt alant:

Egy online pókerteremnek indulásakor azzal a ténnyel kell szembesülnie, hogy ha egy játékos elindítja a termet, szeretne jó sok asztal közül választani és sok versenyen elindulni, Sit and Go-kat játszani (lebonyolítási rendszerekről már írtam), vagyis az üres terem nem jó terem. Az új terem viszont üres, hiszen azért új.

Ezt azonban megoldották az illetékes elvtársak. Amennyiben valaki új online pókertermet szeretne indítani, akkor több hálózathoz is csatlakozhat. Ezek közös tulajdonsága, hogy valójában minden játékos játszik az összes teremben. Vagyis ha leülsz egy asztalhoz, a BEST poker teremben és beregisztrálsz egy versenyre, amelyen több ezren játszanak, akkor az ellenfeleid egy része Tower Poker-es lesz, egy része Best Poker-es, BWin vagy Bettson játékos, nem mind ugyanazt a termet indítják el a gépükön és nem mind oda lépnek be. Ettől még ha nyersz valakitől, azt ugyanúgy megkapod, ugyanolyan az egész, mintha mind egy helyen lennétek, de mégis több online teremhez vándorolnak a centjeink, amelyeket részesedésként fizetünk (fee és rake).

A hálózatok tagjai kiírják azt, hogy jelenleg 50 000 játékos játszik 7500 asztalon összesen mindenféle játékot, ami valójában nem csak erre a teremre igaz, hanem a sok terem együtt ennyi játékost köt le éppen. Ez azonban nagyon jó, hiszen így mindig van játék.
Ezekből a hálózatokból sok van. Az imént példaként felhozott termek az OnGame hálózat tagjai, de létezik iPoker, Microgaming és még számos más hálózat, melyek tagjait majd később bemutatom.

Létezik azonban olyan online terem is, amely nem tagja egyetlen hálózatnak sem, mégis sok ezer játékos és sok ezer asztal a nap minden órájában. Ezekben a termekben csak azokkal játszol, akik ugyanabban a teremben vannak épp. Ilyen terem a FullTilt Poker és a PokerStars is, de ilyen a Ladbrokes és a PKR is többek között.

A termek versenykínálatában nagy különbségek vannak, de ez nem azért van, mert  függetlenek vagy épp valamely hálózat tagjai, vagyis ne e szerit dönts, ha játszani akarsz.

Címkék: online poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1001466326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása