Az ördög bibliája sok száz éve létező tárgy és fogalom. A kártyát jelöli, de a magyar nyelvben magát a kártyajátékot is jelentheti. Több záz éves története alatt sok család ment tönkre a kártyajátékok miatt és itt most természetesen nem a pókerre, főleg nem a hold'em pókerre gondolok, hanem sok másik játékra, amit kártyával játszanak szerte a világon.

A kártyajátékok legtöbbjét ugyanis a szerencse határozza meg nem a tudás, de mielőtt bárki elkezdene kritizálni, hogy nem csak a mai pókerváltozatok tudás alapúak, meg kell jegyeznem, hogy az ulti, snapszer és legfőképp a kártyajátékok királyának tekintett bridzs is tudás alapú játék igaz, előbbiekben a szerencsének is nagy szerepe van. De ne térjünk el a tárgytól. Legtöbben ma is szerencsejátéknak tartják a pókert, ezért óvják védik fiaikat és lányaikat ettől a bűnös dologtól. Na és természetesen azért is, mert hiányos tudásuk miatt félnek, hogy a csemete eltékozolja a család vagyonát, jönnek majd a maffiózók és lelőnek mindenkit stb... Azt nem kell mondjam, hogy ez azért nem így van, a bejegyzés célja az, hogy bemutassam azokat a családokat, ahol ez nem így működött és ezért ők például jól meg is gazdagodtak, fiastul, lányostul.

Vannak most már pókeres dinasztiák, ahol az apuka fiacskája is pókerrel foglalkozik.

Jeff Shuman

Barry és Jeff Shulman - A CardPlayer Magazine ügyvezető igazgatója. Jelenleg két karkötője van egy seven card stud hi-lo és az idei WSOP Europe főversenyének győzelmét hirdető karkötője az ő vitrinében van. Fia Jeff Shulman pedig a CardPlayer Magazine főszerkesztője és a mostani "November Nine" tagja, vagyis lehetséges, hogy ez évtől neki is lesz egy karkötője, mint a híres apukának, sőt, ha megnyeri, akkor a legfontosabb karkötő is bekerül a családi széfbe vagy vitrinbe.

Doyle és Todd Brunson - Doyle Brunsont, más néven Texas Dolly-t nem kell bemutatni. Ő a mai póker legendás alakja és a Póker Hírességek csarnokának (Poker Hall of Fame) tagja. Mondhatni ő maga a póker. 10 WSOP bajnoki cím és ezzel együtt karkötő tulajdonosa és ő volt az első, aki két egymást követő nem szavazással eldöntött WSOP főversenyt is megnyert egyszer. Fia, Todd is nyert már egy Omaha Hi-Lo karkötőt ezen kívül neves szakírója az előbbiekben már említett CardPlayer Magazine-nak. Arról se feledkezzünk el, hogy Todd sűrűn előfordul a nagy tétű készpénzes játékokon is, ahol 4000/8000 dolláros vakokkal játszanak és így több százezer, ha nem millió dollár cserélhet gazdát egy éjszaka alatt.

Barry Greenstein

Barry Greenstein és Joe Sebok - Barry már három karkötőt és számos más versenyt megnyert és nyereményei igen nagy részét felajánlotta jótékony célokra. Sokszor lehet látni a High Stakes Poker című tévés műsorban és természetesen rendszeres résztvevője a WSOP és más nemzetközi versenyeknek. Mostohafia, Joe 2005 óta profi pókeres és néhány versenygyőzelme már természetesen van, de a WSOP egyik tornáját sem sikerült megnyernie eddig. Apjával együtt alapították a PokerRoad névre hallgató multimédiás tartalomszolgáltató központot.

Ezekben a családokban nem negatív téma a póker és nagyon valószínű, hogy nem tiltották a szülők a gyereknek a játékot vagy ha igen, akkor hamar letettek róla, mint például Annette Obrestad szülei, amikor Annette 18 évesen megnyerte a WSOP Europe főversenyét 2007-ben, de lőtte már 3 éve játszott online Annette_15 néven.

Mindenesetre szülőként biztosan nehéz döntés az, hogy hagyjuk vagy ne csemeténket játszani. ha tanácsolhatok egyáltalán ilyet (mivel én magam nem vagyok családapa), legyünk nyitottak, de nyitott szemmel!


 

Címkék: játékosok

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr921496211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.11.03. 21:46:21

ó...
a pókerban már a családba születés is tudásnak számít?

ez igen...

Kniight 2009.11.04. 08:52:58

@wmiki: A pókerhez nem árt ha rendelkezel pókerarccal, és ennek is lehetnek genetikai komponensei. Van akinek jobban megy, van akinek kevésbé.

Ha 5 éves kora óta játszik az apucival, akkor 15 év alatt lesz tudás és rutin is...

MORiARTY · http://hu.pokernews.com 2009.11.04. 09:59:22

Érdekes, erre nem is gondoltam! A válaszom az, hogy természetesen csak a hangzatosság miatt ez a cím, nem kellhet tudás hozzá.

De azért szerencsésnek kell lenned, hogy mondjuk olyan csaldába szüless, ahol nem tiltanak el tőle, ahol esetleg meg is tanít rá valaki. Ja és nem mindegy, hogy Las Vegasban születsz meg vagy Banglades egyik kis falujában...

De tudás nyilván nem kellhet ehhez.
süti beállítások módosítása