Az online pókerről mondhatjuk, hogy mindenki hallott már (azok, akik ezt a blogot olvassák tuti). De az, hogy a sok száz online terem közül melyiket használjuk, az már egy sokkal bonyolultabb kérdés. Nagyon sokféle szempontot kell figyelembe vennünk, mielőtt kiválasztjuk a megfelelőt...

Amikor nem te választasz

Vannak helyzetek, amikor nem mi választjuk ki a termet, hanem a terem minket. Tudom, furcsán hangzik, de arra gondolok itt, hogy mondjuk valahol nyersz egy beülőt egy online versenyre egy x teremben. Ekkor nyilvánvaló, hogy ott kezded el a játékot, de van, amikor egyszerűen azért választjuk azt a termet, mert barátunk is ott játszik és ő ezt mondta (vagy még csak nem is mondta, csak nekünk az elég, hogy ő ott játszik). De ezek egyike sem a leggazdaságosabb döntés részünkről.

Melyik termet válasszam?

Első feladat annak eldöntése, hogy milyen játékot szeretnénk játszani. Itt nem arra gondolok, hogy No Limit Hold'am-et, mert azt mindegyik terem tudja, hanem hogy versenyezni szeretnénk inkább, vagy készpénzes játékot játszani? Szatellitet egy nagy élő versenyre, vagy inkább garantált versenyeket? egy asztalos vagy több asztalos versenyt? Amint eldöntöttük, sokkal inkább tudunk válogatni. Na nem azért, mert nem mindegyik terem tud nagy versenyeket szervezni, de azért elég nagy különbségek vannak terem és terem között.

Versenyek

Nagy versenyeket csak nagy termek tudnak tartani. Ez evidens. De mi a nagy verseny? Az is lehet nagy verseny, amire sok pénzért ehet beülni és kevesen ülnek be és az is, amire olcsón lehet nevezni, de jó sokan játszanak. Mégis vannak olyan termek, amelyekben a nevezési díj/nevezők száma igencsak optimális. Ilyen például a FulTilt Poker, ahol például épp most folyik a XIV. FulTilt Poker Online Series bajnokság, ahol mindenféle nevezési díjú versenyen játszhatunk mindenféle játékot és mindegyik játékra jó sokan fizetik be a nagy nevezési díjakat. Ezen a sorozaton 27 millió dollárt osztanak szét a nyertesek között. Ez máris sokkal jobban hangzik, mint a 30 000 dollár nem? A másik nagy teremben, a PokrStars-nál minden vasárnap rendeznek egy Sunday Million elnevezésű versenyt, amelyen - nevéből adódóan - hetente 1 millió dollárt garantáltan szétosztanak a helyezettek között. Az is igaz azonban, hogy minden más teremben is rendeznek kisebb nagyobb versenyeket, de nem olyan sűrűn és nem ilyen nagy díjalappal. Ráadásul ebben a két teremben garantálják a díjazást, vagyis nem függ az összeg a nevezők számától (a terem se hülye, mindig összejön a megfelelő mennyiségű versenyző).

Szatellitek és selejtezők

Szatelliteket is tartanak minden teremben nagyobb versenyekre és élő versenyekre is, de ha élő pókertornákon szeretnénk részt venni, akkor mindenképpen a PokerStars a jó választás, hiszen ez a terem az, amelyik rendszeresen megrendezi az European Poker Tour-t, az Asian Pacific Poker Tour-t, A Latin American Poker Tour-t és még számos más versenysorozatot és lokális nagy élő pókerversenyt. Ebből adódóan ebben a teremben sok-sok szatellitet szerveznek a saját versenyeikre. ha tehát az a célod, hogy eljuss ezekre a nagy, nemzetközi versenyekre, akkor a Pokerstars a jó választás. Nem azt mondom ezzel, hogy másik teremben nincsenek ilyen versenyek, hanem azt, hogy ezekben a termekben sokkal több ilyen van.

Készpénzes játékok

Amennyiben készpénzes játékot szeretnénk játszani, akkor viszont már egészen más szempontok szerint kell nézelődni. Az eddig említett termekben is vannak jó asztalok, de bizonyos szinteken igen sok profival és/vagy átlagon felüli amatőr játékossal találkozhatunk. Ezért esetleg érdemes más termek felé kacsintgatni. De valójában nem ez a döntő szempont, hanem a bónuszok és különleges ajándékok, amelyekkel a termek kedveskedhetnek nekünk.

Befizetés és kifizetés

Azt is meg kell nézni, hogy a terem, amelyben játszani szeretnénk, milyen befizetési módokat fogad el és amennyiben nyerünk, milyen kifizetési módozatokkal élhetünk? Nem minden terem fogad el mindenféle bankkártyát, előfeltétel a dombornyomott kártya, de az sem mindegy melyik bank bocsátotta ki, mert lehetséges, hogy a bank szabályzata tiltja az online szerencsejátékokra történő befizetést. Vannak más be és kifizetési lehetőségek is, ezekről majd egy külön bejegyzést írok a későbbiekben. Azt kell mondjam, hogy minden pókerteremben találhatunk olyan befizetési módot, ami nekünk megfelel, de azért nézzünk utána a kifizetéseknek. Az utóbbi időben több biztonságosnak vélt pókerterem is csődöt jelentett és a játékosoknak a pénzeit is magával vitte az, akinek volt hozzáférése. Természetesen a két nagy ,már említett teremnél ez mondjuk úgy, hogy igen esélytelen, hogy a következő kétezer évben megtörténjen, de a kisebb termek között is találhatunk biztonságosat. Ebben a kérdésben azt tudom javasolni, hogy nézzünk utána fórumokon és pókeres weboldalakon, amelyik termet minden weboldalon kiemelt helyen láthatunk, az biztosan nem lehet túl rossz, de a főrumokban feltett kérdésekre szoktak a hozzáértők válaszolni! Pénzről van szó, inkább kérdezzünk, mielőtt cselekszünk!

Macintosh és társaik

A terem kiválasztásánál azt se felejtsük el, hogy nem mindegyik online pókertermet lehet minden operációs rendszeren használni. Ha például Macintosh számítógépünk van és azon MacOS fut, akkor csak néhány választási lehetőségünk marad. Ezen termek folyamatosan bővülő listáját itt megnézhetitek.

 

Az írás második részét itt olvashatod.


 

Címkék: tananyag online poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr611523753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása