Tegnap olvashattátok a "Melyik teremben játszunk?" első részét. Azért írom meg most gyorsan a másodikat, mert sok kérdés nyitva maradhatott, de nem lehetett olyan hosszú bejegyzést írni, mert azt senki nem olvassa el ugyi. Szóval következzen most itt a második rész, mert nem tisztáztam minden kérdést.

Miután tudjuk, hogy milyen számítógépen szeretnénk vagy tudunk játszani és mi a célunk az online póker játékkal nekifoghatunk, hogy letöltsük a kiválasztottat. Az viszont tök nem mindegy, hogy honnan!

Affiliate partnerek

Az online póker terjedése azért olyan szélsebes, mert a termek nem csak saját maguk hirdetik magukat, hanem úgynevezett affiliate partnerek segítségével terjed hírük és őáltaluk tud olyan ütemben növekedni a pókerezők tábora. Akárkiből lehet affiliate partner, akinek van valamilyen lehetősége arra, hogy reklámozzon, főleg, ha ez internetes lehetőség, vagyis van egy jól működő weboldal vagy portál, amelyen sokan fordulnak meg akár naponta. Az online póker teremmel leszerződve (minden teremnek van affiliate programja, ezekről a terem főoldalán találunk infókat, vagy linkeket, amelyek a megfelelő információs oldalra vezetnek) kihelyezzük a kiválasztott terem reklám bannerét az oldalunkon és aki erre a bannerre kattintva tölti le a termet és regisztrál be, annak a játéka után részesedünk mi is.

Vagyis majdnem úgy működik, mint minden kattintás alapú banneres reklámszerződés, de itt azért nem kapunk még pénzt, hogy valaki rákattint a kihelyezett reklámra. Rá kell venni őt, hogy ne csak kattintson, hanem ahová érkezik, onnan töltse le a termet és regisztráljon is be, sőt még arra is, hogy fizessen be pénzt arra a létrehozott számlára legalábbis idővel mindenképpen. Ezek után ez a játékos játszik és a versenyeken befizetett beülők egy bizonyos részéből és a készpénzes játékok után a teremnek fizetett pénzből valójában annak weboldalnak is jut egy kicsi, akitől a játékos érkezett és beregisztrált. Az online terem ezzel motiválja a sok ezernyi partnerét világszerte, hogy ők is verbuválják a játékosokat. De mivel az, hogy kinek mennyi játékosa van az gazdaságilag nem lényegtelen, hiszen ha több játékos van, több játszik és többe játékos több részesedést fizet, amiből az oldal tulaja is többet kap nyilvánvalóan. Épp ezért az oldalak között nagy a verseny, ami nem csak abban nyilvánul meg, hogy ők milyen oldalt üzemeltetnek, hanem abban is, hogy milyen ajánlatot adnak a hozzájuk látogatóknak és a tőlük regisztráló játékosoknak.

Bónuszok

Amennyiben közvetlenül a terem honlapjáról töltünk le egy pókertermet, akkor is kapunk egy bónuszt, ami abból áll, hogy ha például 100% bónuszt ajánl az oldal, akkor első befizetésünkkor amennyit befizetünk (ez mindig maximálva van), annak a dupláját kapjuk számlánkra, igaz, nem azonnal! Ahhoz, hogy a 100% bónuszt megkapjuk, játszanunk kell annyit, amennyit a terem megkíván. Ezt általában pontokban számolják és minden teremben más ez a rendszer. Ha viszont egy partnertől töltünk le, lehetnek a bónuszban különbségek. Nem biztos, hogy a terem oldaláról letöltve a legjobb bónusz ajánlatot kapjuk, érdemes utána nézni.

Exkluzív versenyek

A terem honlapjáról letöltve is kapunk újaknak szóló versenyekre indulási jogot, de a partner oldalak sokkal több Freerollt, és exkluzív, csak az ő játékosainak rendezett, és ezért sokkal kevesebb résztvevővel, de esetenként nagy díjazással rendezett versenyt ajánlanak újonnan regisztrálóknak. Az, hogy melyik partner ajánlatát fogadjuk el, igen nehéz kérdés, de az biztos, hogy a közvetlen letöltésnél minden jobb.

RakeBack

A rake az a pénz, amit a terem kap egy verseny beülőjéből, illetve a készpénzes játékokon kasszába tett összegek után leszedett x%. Általában minden versenyre x+y a beülő, ahol x = az összdíjazás alapba kerülő összeg és y = a teremnek fizetett összeg. A készpénzes játékokban a kasszába kerülő összegekből csippent el a terem (teremfüggően) valamennyi százalékot. Az affiliate partnerek ezekből részesednek valamilyen százalékban (szerződés függő) és ha mi egy olyan partner közreműködésével töltöttük le a termet, aki rakeback-et ígért, akkor mi is kapunk vissza bizonyos százalékot ezekből a lecsippentett összegekből. Van olyan játékos, aki csak a bónuszokból és rakeback-ből él, mert amúgy a játékban nullszaldós.

Tehát abszolút nem mindegy, honnan töltjük le a termet, mert az meghatározza az abban a teremben keresett pénzünk mennyiségét. Nagyon fontos ugyanis, hogy egy teremben mi magunk a mi adatainkkal csak egyszer regisztrálhatunk. Pont azért van ez a szigorítás, hogy a különböző bónuszokat és egyéb juttatásokat ne lehessen kihasználni többször. Vagyis ha kiválasztottunk egy termet, akkor azt egyszer tölthetjük le és egyszer regisztrálhatunk be oda.


Legalábbis legálisan...


 

Címkék: tananyag online poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr81525193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása