Miben pókerezzünk?

 2009.12.03. 21:19 MORiARTY

A pókerversenyek régebben sem arról voltak híresek, hogy öltönyös úriemberek ültek le az asztalok mellé, bár azért ilyennel is lehetett és lehet ma is találkozni. Inkább a lengébb, lazább öltözet és még az előző század elején a piszkos, csapzott ruha sem volt ritkaság. Persze a kaszinók megjelenésével és térhódításával a "Dress Code" megváltozott és szigorúbb lett, de ez sem tudta megállítani az extrém öltözetek feltűnését. Miért ne hordhatna valaki például szőrme sapkát, ha pókerezni támad kedve, vagy ugyan miért ne öltözhetne Cézárnak valaki, ha ez örömet okoz neki?

Ez a bejegyzés sem csak úgy, a semmiből született. Kellett hozzá egy szikra, amely szikra a European Poker Tour prágai versenyén készült egyik kép volt (lásd lejjebb), ahol Marc Gork német pókerjátékos szőrmesapkában pókerezik. Nyilván nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a teremben fűtenek és bár Prágában épp kutya hideg van, mégsem feltétlenül szükséges a szőrmesapka viselése.

Ez az öltözet azonban nem a legextrémebb viseletek közé tartozik. Nemrég Tom "durrrr" Dwan is érdekes sapkában játszott, amikor az alant látható kép készült. Egy fogadást veszített el és ezért kellett így játsszon.

 

A legemlékezetesebb alakításokat és ruhákat azonban kétség kívül Phil Hellmuth mutatja be évről évre, amikor a WSOP versenyeire különböző történelmi személyiségek ruháiban tetszelegve, vagy éppen autóversenyzőnek öltözve érkezik meg. Természetesen népes hölgykoszorúval, mert az elengedhetetlen.

Phil Hellmuth, mint cézár 2009-ben

Autóversenyzőként, jó csajok társaságában (vajon az asszony mit szól ezekhez?)

Patton Tábornokkén, tizenegy csillaggal a sisakján (ennyi karkötőt szerzett eddig)

Természetesen ezek nem követendő példák, csak kiugró különcségek, melyekkel a pókeresek próbálják felhívni magukra a figyelmet, ezzel is erősítve "imidzsüket". Valljuk be, ez sikerül is nekik, de ettől még Marcel Luske öltözete lenne a helyénvaló, bár elég unalmas lenne egy csomó öltönyös úrral játszani nem?

Marcel Luska az örökké elegáns


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr211572305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.12.04. 06:28:14

Még 160 kilósan egyszer levágtam a 4-5 centis hajamat kopaszra, középen hagytam egy 4centis csíkot. Sapkában ültem be játszani, majd levettem hirtelen egy óra múlva... Volt egy kis megrökönyödés, hogy mást ne mondjak:)

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.12.04. 11:32:03

Én maradok a lazán elegáns, kordnadrág+ing kombinációnál. ha nincs túl meleg, mehet valami lezser zakó is:)

2009.12.06. 23:42:09

ha már Luske, akkor a rendszerint fordított napszemüvegével teljes az ő imidzse
süti beállítások módosítása