Eljutottunk talán oda, hogy már azért akit érdekel, az érti a póker alapjait (hangsúlyozom! ALAPJAIT). Vagy könyvekből tanulta meg  vagy a szabályokat tanulta meg és esetleg elment egy oktató portálra, amit ajánlottam régebben (ilyen is lesz még). Ezek után felvetődik a kérdés, hogy ha mondjuk ezen a blogon még sincs minden megírva (tudom, ez eléggé valószínűtlen, de semmi sem lehetetlen ugye :)), akkor más oldalakon talán elolvasható a kívánt tudnivaló. Igen, vannak más oldalak, amelyek pókerre szakosodtak és itt minden háttér információt, vagy legalábbis azok igen nagy részét meg lehet találni.

PokerNews

Nem csak azért választottam ezt elsőnek, mert mostanában itt publikálok híreket, hanem mert rengeteg nyelven megtalálható ez az amúgy főleg pókeres hírekre specializálódott oldal. Az alap az a www.pokernews.com, de van magyar oldal is persze, amelyet a hu.pokernews.com címen érhetsz el. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a portál legnagyobb erőssége az állandó élő közvetítés (live reporting), a nagyobb nemzetközi pókerversenyekről, melyek közül a Budapest Poker Open-t is közvetítették. Természetesen fórummal és egyéb ismeretanyaggal is találkozhatsz olvasgatás és böngészés közben, na és persze átválthatsz sokféle nyelvre, ha mégsem magyarul szeretnél olvasni.

PokerAkadémia.com

Az oktatásokkal kapcsolatban már említettem egyszer ezt az oldalt, de tudni kell erről az oldalról, hogy itt is a hírek és főként a fórum a legfontosabb része a portálnak, na és én például nagyon szeretem a naponta feltett kvíz kérdéseket, amelyek elég érdekes feladványokat tartalmaznak, a jó és néha az inkább érdekes válaszokkal együtt. Elérhetősége természetesen www.pokerakademia.com. Annyit érdemes még tudni róla, hogy ők is sokszor közvetítenek élőben és sok mai nagy magyar játékos indult úgy a pályán, hogy az akadémia segített neki, és a tulajdonosok között is van ismert pókerjátékos (azt nem árulom el, hogy ki, mert legyen az én titkom, meg az övék). Majd elfelejtettem, hogy nagyon szép kis adatbázisuk van a nagy nevű pókerjátékosok életrajzaiból, vagyis ha érdekel egy részletes ki kicsoda, akkor is érdemes ide ellátogatnod.

DeluxePoker.hu

Hatalmas nézettségű oldal ez is és nyilvánvalóan a magas szintű cikkeknek és természetesen hozzáértő írógárdájának köszönheti ezt, de azért az sem mellékes tulajdonsága az oldalnak, hogy az origo egyik aloldala, ami nyilvánvalóan sok látogatót vonzott és vonz ma is oda. Ennek az oldalnak a szépsége az előnye. Gyönyörű híroldal lett belőle.

Onlinepokerhu.com

Ez a legelső, online pókerrel foglalkozó magyar portál. Nem a hírekre specializálódott, de az is van itt természetesen, sőt nem is rossz, de ennek az oldalnak a fóruma és az íróközönsége, valamint az oktatási segédletei a fontos részei. Az, hogy itt kezdődött minden, az meghatározza a mai arculatát is az oldalnak, mert aki számít az mind ismeri és elismeri fontosságát és a magyar pókerben elfoglalta fontos szerepét. Egyetlen nagy baja, hogy szerintem teljesen átláthatatlan és sokszor logikátlan a felépítése (többször volt már, hogy nem találtam meg, amit kerestem, pedig tudtam, hogy ott van). Ajánlom azonban mindenképp Bobby Crosby képregénysorozatát, ami itt is és az Akadémián is olvasható amúgy.

PokerArcok.com

A legújabb hírportálok között van, nagy előnye, hogy az a csoport hozta létre, akik már nagyon régóta és rendszeresen sok szép eredményt érnek el. Tóth Ricsi, Iteo, Luigi és a többiek fontos tagjai a magyar pókeres társadalomnak, tapasztalatukat pedig, melyet az évek során nem kis mennyiségben halmoztak fel és hajlandók ezt továbbadni. Természetesen az oldalon híreket is lehet olvasni, de az oktatás sokkal fontosabb része az oldalnak. Szép és egész jól kialakított portál, ahol oktatóvideók vannak igen nagy mennyiségben, melyeken magyar nyelven okítják a nagyérdeműt a PókerArcok tagjai.

PokerTV.hu

Ha már a videókról és közvetítésekről ejtettünk néhány szót, meg kell említenünk ezt az oldalt is, mert itt ez a kettő egyedül. Élő közvetítésre is volt példa itt, de leginkább pókerversenyeken készült videókat láthatunk ezen az oldalon magyar nyelven. Egy nagy baja van, ritkán frissül. De nagyon!

Poker24.hu

Régebben egy gyűjtőportál volt, mára "egyszerű" híroldal lett belőle. Nem a legjobb, de sok hírt közölnek, legtöbbször a bulvárra mennek rá, de azért fontos és "kötelező" hírek is kint vannak. Oktatás, videók és minden egyéb, ami egy oldalon kell legyen itt is van.

 

Annak eldöntése, hogy melyik oldalt is olvassuk leginkább abszolút szubjektív döntés. Akinek van annyi ideje (főleg, ha a pókerezést komolyan gondolja) érdemes mindegyiket olvasgatni és átnézni.

Meg kell még jegyezzem, hogy ez a lista sem teljes, mert van egy-két olyan oldal, amely nem annyira ismert (most csak a magyar oldalakról írtam ugye) és van sok olyan is, amely egyszer csak elindul és meg is áll a fejlődésben ott azonnal, aztán később megszűnik.

Aki tud olyan oldalról, amelyet itt meg kellett volna említenem, szóljon róla, de ne oktató oldal legyen leginkább, mert azokról más bejegyzésekben még lesz szó (pokerstrategy pl.)

JA ÉS FONTOS! NEM AZÉRT ÍRTAM EZT MEG, HOGY TÖBBET IDE SE PISLANTS!


 

Címkék: tananyag

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr641584803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.10. 14:55:03

Majd, ha meg akarok tanulni pókerezni szem előtt fogom tartani!
süti beállítások módosítása