Ez a könyv az, amelyet SEMMIKÉPPEN nem ajánlok kezdő játékosoknak. Azért fontos ezt kihangsúlyozni, mert míg egy haladó játékost jó útra vezetheti, egy kezdőt rossz irányba viheti mert nem az egyszerű szabály és taktikai útmutató, hanem kőkemény elmélet. Nem annyira példákkal, inkább egyenletekkel (igen, matek) és más elméleti fejtegetésekkel találkozhatsz olvasása közben, ami egy kezdőt eltántoríthat. Ne nem a játéktól, hanem attól, hogy képezze magát. Tehát ha nem akarsz idejekorán leszokni a pókerkönyvek olvasgatásáról, akkor ne ezzel kezd! Viszont ha már nem vagy kezdő, elolvastál egyet vagy többet az általam ajánlott vagy még nem ajánlott pókeres könyvek közül, akkor MINDENKÉPP ezzel folytasd! Pintér Márk szerint "aki az ebben a könyvben leírtakat megérti és képes alkalmazni, abból lesz jó pókerjátékos". Tudom ez kicsit nagyképűen hangzik, de egyetértek vele.

„A póker szépsége abban rejlik, hogy egyszerűnek tűnő felszíne alatt mély, gazdag és finomságokkal teli játék rejtőzik. Mivel az alapszabályok rendkívül egyszerűek, ezért mindenki néhány perc alatt képes megtanulni pókerezni, és egy kezdő játékos néhány órai játék után már azt hiszi magáról, hogy egész jól játszik. A gyakorlott játékos szempontjából az egyszerűségnek a máza – ami annyi játékossal elhiteti, hogy jól játszanak – jelenti a játék jövedelmező oldalát. Egy gyengébb biliárd- vagy golfjátékos hamar észreveszi, hogy nincs játékostársával egy súlycsoportban, és azt javasolja partnerének, hogy adjon neki előnyt. A pókerjáték vesztesei azonban újra és újra visszatérnek az asztalhoz, és pénzüket az ellenfeleiknek adományozzák, miközben veszteségükért a rossz szerencsét – nem pedig rossz játékukat – okolják.”

 

A póker elmélete segítségével beleláthatunk a világ legnagyobb pókerjátékosainak a fejébe. Bemutatja az összes fontos tényezőt, amelyeket át kell gondolnunk egy adott szituációban, mielőtt eldöntenénk mit tegyünk. A könyv a pókerjáték általános elméleteiről és elveiről szól, amelyek a póker majdnem összes változatában alkalmazhatóak, leírja a haladó pókerjátékosok gondolkodási folyamatát.

Sklansky a hold ’em, az ötlapos draw, a hétlapos stud, a draw lowball és a razz játékokból vett példákon keresztül elemzi a pókerjátszmák összes aspektusát, a kezdőtétek struktúrájától kezdve az utolsó lapot követő játékig, A könyv mellékleteként pedig megtalálhatóak a fenti játékok rövid szabályleírásai, illetve a könyvben használt pókerkifejezések szójegyzéke.

 A könyvet az EKREN adta ki.


 

Címkék: könyv tananyag hellókarácsony david skalnsky

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr131600695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása