Budapest, sötét pókerklub mélye, egy freezeout verseny középső szakasza. Érezelemdús drámát látok, egy régi, viszályokkal tűzdelt, viharos kapcsolat képe rajzolódik ki előttem.

Keserédes szerelmi történet lehet az övéké. Mintha lopva titkos naplóbejegyzést olvasnék (Eme írás egy barátom (Hajnal V. Csaba) tollából, illetve billentyűzetéből való. Annyira jó, hogy szerintem érdemes elolvasni nektek is).

 

Oly szép vagy első látásra, de oly könnyen cserbenhagysz! Nem baj, ha Te nem szeretsz, Téged olyan jó szeretni! De azok az incselkedések, intrikák, megcsalások…

Mindig mesélek rólad a barátaimnak: a veszekedéseinkről, a hatalmas kibéküléseinkről, és nem akarom meghallani, amikor figyelmeztetnek: ők is hasonló rázós élményekkel kötődnek hozzád, te könnyűvérű ribanc.

Én akkor is feltétel nélkül, hevesen imádlak.

Kezdjük újra! Próbáljuk meg ismét együtt! Tudom, ezúttal másképp lesz, és végre bízhatom benned. Szeretném hinni, hogy most megtartod az ígéreted, mert erre jó alakod, csinos arcocskád annyi reményt ad. Ma éjjel talán újra beteljesül szerelmünk.

 

Ilyen bejegyzést képzelek ellenfelem agyának titkos naplójába, miután 2000-es vakoknál a 6000-ig emelt UTG-ből, majd az Allinemet (SS-ként, 32.000-el) az asztal többi részt vevőjének ritkaságszámba menő dobása után simán, azonnal, gondolkodás nélkül megadja. A stack előtte kb. 60.000 még, tehát egyáltalán nincs biztonságban, kudarc esetén ő veszi át kényes helyzetemet az asztalnál. Az elmúlt fél órában nem voltam játékban (egyébként nem véletlenül - a lapjaim, a pozícióim, meg az előttem zajló emelések-visszaemelések, szerény zsetonkészletem, és általában, a partikban részt vevő tömeg eddig egyszerűen egyik körben sem engedte, hogy felelőtlenkedjek).

Az "imidzsem" így mostanában legalábbis feszes - de neki nem vagyok gyanús egy cseppet sem.

Büszkén kicsapja AnnaKurnyikovát, amely egyszínű (de csak annyiban, hogy piros mindkét lap) és kicsit mintha meglepődne, amikor egy párt, JJ-t mutatok (a lapjárásom poklában én is meglepődtem, amikor megláttam :))) ). 6000-es hívása után pontosan AK-ra, KQ-ra, vagy az osztott párok közül max. 10-esre tettem - nem volt kérdés, hogy a közöttünk lévő játékosok dobása után allin megyek, remélve, hogy nem is olyan jelentős zsetonmennyisége elgondolkodásra fogja késztetni.

A szivárvány folp (469) után még mintha legörbülne a szája, és látom rajta, aggódik, hogy újra csalódni fog a lapkombinációban, amely oly drága szívének (és most már tudom, gyakran bankrolljának is elég sokba kerülhet).

Én remélni kezdek: annyi limpelés, ráemelés; a kezeim és a megtekintett flopok közötti permanens egyet nem értések után előfordulhat, hogy mázlim lesz? Azaz lehet, hogy valamilyen téves kódolás folytán ez egyszer megél a jobb mutatásom, és TALÁN nem másnak lesz százalékban szinte elhanyagolható mértékű picsa mázlija?

Á, dehogy. A turn meghozza hősszerelmesünknek a hat nyerő lapja egyikét, szóban gratulálok, fejben szentségelek, atombombákat eregetek, majd üresen betolom a székem az asztalhoz.

A felém rebegett "bocs"-ot már meg sem hallom. Azt hiszem, nem is gondolhatja komolyan. Vagy nem is nekem szól, hanem a korábban hűtlen társat próbálja engesztelni: végre, végre! Lám, a szerelmetes lappár viszonozta a kihűlő érzelmeket.

Indulok. Hagyom, hogy boldogságuk teljes legyen, és remélem, nevető harmadikként legközelebb is része leszek ennek a kétes szerelmi háromszögnek... de térben és időben erre sajnos oly kevés esélyem van.

Öt-hat megcsalás után az AK újra kegyet gyakorol majd, és szerelmük ismét a régi tűzzel fog lobogni. Talán emberünk be is ír még ma este abba a képzeletbeli naplóba:

 

Úgy érzem, soha többé nem foglak elengedni, Mon Cheri.

AK, én így szeretlek!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr891797710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MirmiX 2010.02.28. 19:43:19

Nagyonjó írás!:)
Én pont pénteken dobtam el őket bár kurva nehéz volt de megérte mert utánna még kétszer jött KK-kézbe amivel szépen be is kerültem az 5 be!(cooler)
Aszem tökeletes leírása az AK-nak a fenti poszt :P

félemelet 2010.03.01. 02:16:46

Jelezném, hogy egy különböző színű AK-nak minimum 40% (2:3) esélye van a JJ ellen, így olyat leírni, hogy "százalékban szinte elhanyagolható mértékű picsa mázlija", nos, egy kicsit elfogult dolog. All-in-nél ugyanis az megadó 5(!!!) lapot "vásárol", és tök mindegy, hogy már a flopra vagy a riverre jön le neki egy A vagy K, vagy a többi számtalan nyerő lehetőség közül valami.

Szóval, a "százalékban szinte elhanyagolgható mértékű picsa mázli" az az, amikor JJ-d van, a másiknak meg pl. 99-e és leesik neki még egy 9-es. Még AA ellen is van bármilyen két lappal 20% esélye, ami 5 leosztásból 1 nyerés... és ha bejön neki, az persze mázli, de "százalékban szinte elhanyagolható"-nak még azt sem nevezném...

Think about that...

félemelet 2010.03.01. 02:19:09

(ja, a 40% esély természetesen csak 2:5, ami a 3:5 esély ellen játszik, tehát a két játékos nyerési esélye 2:3 egymáshoz képest... csak a korrektség kedvéért, mert a lényegen ez nem változtat...)

Dzsimbó 2010.03.01. 10:01:37

Ezt az írást én már olvastam valahol...

kergelepke [UK] 2010.03.01. 14:00:23

Ebben az esetben AK pre UTG-rol 3BB emeles OK, 3betre 26000 kell megadnia 66000 potert, ami 39.4% pot oddsot jelent. AKo-nak van ~42.7% eselye, ugyhogy a szerelem EZ ESETBEN matematikailag is stimmel. Persze range-ben kellene gondolkodni, ami a 3betelo feszes ranget figyelembe veve (meg azt hogy fel oraja nem csinalt semmit, szoval lehet hogy mar nagyon viszket a tenyere egy kis akcioert), TT-AA, AK, AQ, esetleg KQ. Ebbol TT,QQ hasonlo mint fenn, KQ, AQ nagyobb esellyel verve, egyedul KK, AA veszelyes, abbol is inkabb AA, de azt lehet hogy nem igy jatszana meg (sokan csak visszaemelnenek 18000 ig, es megadnak 4bet allint). Szoval ez a megadas kb. rendben volt, de azert erdemes lenne megnezni PokerStove-val is. A megadas fele hajlik az is, hogy eselye van egy ellenfelet kiejteni, viszont ha veszit meg nem eselytelen, mert ~15BB stackkel meg lehet jatszani (persze a 30BB+ az sokkal jobb :)) Egyebkent jo iras, AK az gyakran szerelem sok embernel (sajnos nalam is), de foleg flop utan nem tudjak dobni (a jobb jatekosok szerencsejere).

G_U 2010.03.03. 10:15:22

Jó kis szöveg! :)))
Egyébként szerintem a "picsa mázli" nem a megadásra vonatkozik, hanem arra, hogy törn-riveren "természetesen" megjön-e a maradék három A vagy K, a nyerő lapok egyike hősszerelmesünknek...

G_U 2010.03.03. 10:18:00

...szóval nem matematikailag van "picsa mázlija", hanem csak a feel. :)
Mindenki ismeri az érzést, hogy mennyivel szarabb preflop allinkor a törnön riveren kikapni, mind már a flopon meghalni. :p

Ingyen Poker · http://www.pokerbarat.hu 2010.04.17. 16:55:45

@G_U: a felling meg elég becsapós, a flop előtti esélyekbe ugye az is benne van, hogy riveren "mákol" le, pl. floppon két K, de riverre leesik a J - itt se mákolt le, hanem nem nyert a gyengébb lapunk :P

Zsírozás Online · http://zsirozas.blogspot.com/ 2011.12.07. 11:09:21

nagyon erdekes iras, de mindha ismero lenne...
süti beállítások módosítása