5 Card Draw

 2009.11.09. 23:37 MORiARTY

Úgy gondoltam, hogy ahhoz, hogy mégis néha említést tehessek a bejegyzésekben más pókerjátékokról is, érdemes azokat ismertetni kicsit, mert különben egy szót sem fog azé érteni, aki esetleg nem tudja, mi is az az Omaha vagy Seven Card Stud. Az Omaha volt az első, most pedig a 5 Card Draw jön.

A Five card draw-t sok pókerjátékos játszotta a Texas Hold'em térhódítása előtt. Ebben a játékban a cél a legjobb ötlapos kéz létrehozása egy (vagy egyes esetekben akár több) cserét követően.

Akárcsak a floppot igénylő játékokban, a Draw játékokban is vannak vakok. Ezek be tétele után minden játékosnak öt zárt (csak a játékos által látott) lapot osztanak. A nagyvak után sorra kerülő első játékos eldöntheti, hogy bedobja lapjait, illetve tartja vagy emeli a tétet. A pókerasztalnál ülők az óramutató járásával egyező irányban kerülnek egymás után sorra mindaddig, amíg a licitkör véget nem ér.

Az első licitkör vége után a csere következik. Ez azt jelenti, hogy mindegyik, a partiban résztvevő játékos kiválasztja az eldobni kívánt lapjait – ha vannak ilyenek. és az óramutató járásának megfelelő sorrendben eldobja azokat. Miután a még játékban lévő játékosok végrehajtották cseréiket, újabb licitkör következik az osztó balján ülő első, még aktív játékos kezdésével.

A második licitkör után a kassza nyertese két módon derülhet ki: vagy csak ő marad játékban, miután mindenki más eldobta lapjait, vagy neki vannak a legjobb lapjai. Ha több játékosnak is azonos értékű, nyerő lapjai vannak, a kassza egyenlően oszlik meg közöttük, vagyis a színek között itt sem teszünk különbséget. Abban az esetben, ha több cserés játékot játszunk (ez otthon szokott csak előfordulni, komoly játékokban nem), akkor a licitköröket annyiszor fogjuk ismételgetni, ahány cserében egyeztünk meg a többiekkel.


Címkék: szabályok tananyag

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr701514201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása