Jótékony pókeresek

 2010.02.03. 18:35 MORiARTY

A pókerjátékosok és a pókert szervező cégek is egyre többször gondolják úgy, hogy segítenek, ahogy erejükből futja (és futja szerencsére), azokon az embereken, akik rászorulnak. Ezt stílusosan úgy teszik, hogy időről időre jótékonysági versenyeket rendeznek élő tornákon, illetve online. Ebben az évben (ami ugye nem kell mondjam, hogy mindössze 1 hónapja tart) már két ilyen gyűjtés is volt. Az egyik egy folyamatos probléma megoldásához kívánt segítséget nyújtani, a másik pedig egy sajnálatos katasztrófa szenvedőinek megsegítésére lett meghirdetve.

Verseny az AIDS kutatás támogatásáért

Az első az amfAR, The Foundation for AIDS Research (AIDS Kutatásért Alapítvány) megsegítésére rendezett verseny volt még január 8-án a PokerStars Caribbean Adventure versenysorozaton. Ezen a tornán a nevezési díj $5250 volt, és a nyereményalap felét adták oda az alapítványnak.

Itt is több tucatnyi pókeres híresség ült le az asztalokhoz és sok egyéb neves sztár is részt vett, olyanok is, akik amúgy nem sűrűn pókereznek. Például a Guns’n’Roses gitárosa, Slash és a rapper Nelly, valamint a Törtetők és a 24 sztárjai, Adrian Grenier és Carlos Bernard. A sportolók képviseletében ült asztalhoz a franciák K1 bajnoka, Jerome Lebanner, az egykori angol válogatott Teddy Sheringham és a Team PokerStars Sports Stars bajnokai, Boris Becker, Fatima Moreira De Melo és Mats Sundin is. A tornasorozat hivatalos partiján fellépő Kelly Rowland, a Destiny’s Child egykori énekese is pókerezett a jó ügyért, ahogy a 2008-as Playmate Jayde Nicole is részt vett a versenyen.

A párbajt amúgy Spencer Benjafield játszotta Alex Gomes ellen és az az előbbi játékos győzelmével ért véget.

Haiti

Ez az egy szó is elég manapság ahhoz, hogy tudjuk, miről és kikről van szó. Hetesnél is nagyobb földrengés rázta meg Haiti fővárosát Port-Au-Prince-t és a többszörösen földrengés sújtotta város több, mint 70 százaléka elpusztult a január eleji földrengésben. Sok szervezet azonnal felajánlotta segítségét, az online poker termek pedig szintén csatlakoztak a jótékonysági akciókhoz azzal, hogy felkérték játékosaikat, adakozzanak ők is. Extra versenyeket szerveztek, amelyekre többféle nagyságú nevezési díjjal lehetett feliratkozni, de ezeket természetesen nem játszották le, hanem az így befolyt pénzt elküldték a Nemzetközi Vöröskeresztnek.

A pókeresek több, mint 2 millió dollárt adtak így össze a katasztrófa sújtotta ország megsegítésére. A PokerStars pókeresei $670.000, a Full Tilt Poker játékosai pedig $307.721 dollárt gyűjtöttek. Mindkét terem úgy döntött, hogy a befolyó összeget megduplázza, ezért pontosan 1.955.442 dollárt küldtek el a Nemzetközi Vöröskeresztnek. Összehasonlításul néhány egyéb amerikai sport szervezet adományai: a Major League Baseball 1 millió dollárt, a National Hockey League $100.000, a National Football League 2,5 millió dollárt adományozott, ami jól mutatja a póker jelenlegi erejét.

Mindenképpen meg kell említeni azonban, hogy a két legnagyobb termen kívül kisebbek is rendeztek jótékonysági versenyeket (mindenki más szabályokkal). A Doyle's Room, a Cake Poker, az Absolute Poker , Az UltimateBet (UB.com) és a Titan Poker is a segélyezők közt van és még koránt sincs vége ezeknek a jótékonysági versenyeknek.


Mindezekből levonhatjuk azt a következtetést, hogy a pókeresek igenis foglalkoznak embertársaikkal és hiába tartják sokan a szerencsejáték ipar résztvevőit negatív piaci szereplőnek, azért sok jóindulat is van ott, ahol az a rengeteg pénz megfordul.


 

Címkék: jótékonyság pokerstars full tilt poker

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr821727323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása