Az indexen találtam ezt a videó-összeállítást, de nem akarom pusztán csak megismételni, amit ott írt a Pókerakadémia, még akkor sem, ha csak pár mondat volt. Viszont nagyon tetszett és aki esetleg nem látta, annak itt alant - illetve beljebb - betettem a videót. Hozzáfűznék azonban pár gondolatot és egy kis történeti-áttekintést.

Annak ellenére, hogy én az egyik előző bejegyzésemben Korda Györgyöt (mindenki Gyuri bácsiját) beírtam a Magyar Pókerélet meghatározó alakjai közé, mindenképpen meg kell jegyezzem, hogy az elején semennyire sem tudta a Texas Hold'em szabályait és a közvetítések alatt elkövetett sok hibáját meglátva az Onlinepokerhu.com játékosai segítették át a kezdeti lépéseken (Konkrétan és Selindekről tudom, hogy tanítgatta Gyuri bácsit, de biztos nem volt egyedül ezzel).

A legszebb bemondásom Klárikától pedig ez: "De szép ez a dáma pár! Kár, hogy nem egyszínű!"

Korda György legnagyobb beszólását azonban nem a Sport1-en, hanem a Nap Kelte című reggeli műsorban követte el, amikor Lakat T. Károly véletlenül Robinak nevezte Tóth Ricsit és hiába javította ki Ricsire, Gyuri bácsi az egész műsor alatt "Robizott" és annyira hevesen tette ezt, hogy mikor Ricsi már nem bírta és élő adásban szólt, hogy én Robi vagyok, akkor sem hagyta abba (sajnos ezt a felvételt nem találtam meg ezidáig a YouTube-on, de ha valaki tudja hol van, szóljon!).

Persze Klárika előtt is volt pókerközvetítés, sőt Para-Kovács Imre előtt is! Akkor még Horváth János volt Korda György "ellenfele", aki bár kártyázni mindig is szeretett, a texas hold'em tőle is távol állt, viszont kordában tudta tartani Korda Györgyöt (jajj de szép mondat volt). Ő volt a Sport Televízió elnöke akkor még (ma már kubai nagykövet) és ezért jól tudta csitítgatni a táncdalénekesből kommentátorrá lett Kordát.

Ugyanez Para-Kovácsnak annyira nem sikerült, hogy bár először még sok sok beszólása volt és ezért érdemes volt nézni a műsort, mára ez már elcsitult és sajnos Para ott ül és nem szól semmit. Azóta unalmasabb is az egész.

Ja és ami még kritika kicsit: Minden kommentátor felolvassa az interjúk fordítását, ami annyira hallatszik, jó lenne, ha nem csak felolvasnák, de ez igazából már csak szurkálódás.


 

Címkék: video korda györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr411778401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cartman 2010.02.21. 20:00:37

Az miért van, hogy Mo-n mindenki azt közvetíti, amihez a legkevésbé ért? :) Korda - póker, Palik - F1 stb.

ZON 2010.02.21. 20:30:43

@Cartman: lehet, hogy a tangóharmónikához még hülyébb...

Megmond Alak 2010.02.21. 20:44:52

ez meg hogy jutott ki a tévéből?

karakter 2010.02.21. 20:46:46

...hát ez szabványon aluli...
Ezek? meghatározó "sztárok"?
...ajaj...

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2010.02.21. 22:47:22

Jobb lenne, ha a Győzike-Páko páros közvetítene helyettük.

gray 2010.02.22. 01:16:04

Gyuribácsi&klárinéni menjen a 3.14csába. Éljék az életüket, de tűnjenek el végre!!!!

2010.02.22. 01:21:07

Nem kotozkodesnek szanom, de nincsenek magas elvarasaid.
Mi lenne, ha egyszer a pokerkozvetites a pokerrol szolna? Kepzett, mind a szabalyokat ismero, kozvetitesre kepes, ennek megfeleloen eppen csak annyira szorakoztatoan, mint az elvarhato es megengedheto.
Ezt a verzot te is jobban elvezned, nem igaz?
Ez a magambol hulyet csinalok, a tortenteket masodik (sot, sokadik) helyre szorito, oncelu majomkodas inkabb serto es visszatetszest kelto.
Osszehasonlitaskepp eleg csak az origon a Hajdu B.-vel keszult riportot elolvasni.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.02.22. 09:19:20

2 éve tolom a Texas Hold'em pokert. Sokat fejlődtem de még mindíg előfordul, hogy valamit nem látok meg elsőre (főleg hajnali 4 kor:) ) a Korda meg nulla tapasztalattal kezdett műsort vezetni?
Akkor már tényleg inkábba Majka vagy a Sámson Gabi!

Nightqueen 2010.02.22. 12:55:07

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered:

:-DDD Akkor sötétülne Ortt nélkül el a képernyő!!! Muhahahahaha!

szoszsoszoszo 2010.02.22. 13:12:58

@gray: Az 1981-es Táncdalfesztiválon a Kft, a Korál és a Hungária átgázolt a kordagyurcin, aki fel volt háborodva az ótvar szimfonikus zenekar (vezényelt Körmendi Vilmos) által kísért vérciki slágerének blamája miatt. Azt nyilatkozta, hogy mérgében mikor kiesett megevett 2 rántott csirkeszárnyat. Akkor kellett volna abbahagyni.

Gempacsöki Boborján · http://hot-spot.blog.hu/ 2010.02.22. 14:19:34

Hú de gáz ez a páros.Bazzeg ehhez már írtózatos nagy protekció kellett a tv-nél hogy bekerüljenek adásba.

citydevil 2010.02.22. 14:38:37

És ezek milliomosok,Korda a balliberális holdudvar szekértolója.A villájában rendszeresek a politikai összejövetelek.Csak azt tudnám,hogy ennyi ésszel,mint ami ennek a két luzer tahónak van,hogy a picsába??????Atyaég,a kommunizmus kiszarta őket és itt ragadtak.De a tévében mit keres ez a két arisztokratikus paraszt?Mikor őket kell hallgatnom,olyan mint ha sajtreszelővel önkielégitenék.(Ford Farlaine után szabadon)

NettaKacsa 2010.02.23. 21:48:30

szerintem viccesen kommentálnak, sokkal jobb mint valami unalmas száraz duma :) A legjobb mondjuk az unibet pokermilliomos majkával. A legbénább meg a sportklubbos fulltiltes kommentálók. (Bocsi, látom fulltiltes ez a bolog is de ez van :)

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.02.25. 19:03:07

Gyuri bá többet bazmeg-ol mint egy mai átlagos tini...xD
süti beállítások módosítása