Lapok keresztelője

 2009.11.01. 22:29 MORiARTY

Az első bejegyzésemben sok olyan szót használtam, amelynek jelentését nem mindenki ismeri a blog olvasói közül. De ami emiatt a bejegyzés miatt fontosabb, olyan kifejezéseket is használtam, amelyek lapkombinációkat jelölnek. Eszembe jutott, hogy ez milyen jó kis bejegyzés lenne, ezért néhányat most bemutatok a sok-sok "neves" lap közül.

[8s][8d] - Hóemberek (Snowmen) - természetesen azért ez a neve, mert a két nyolcas hasonlít két egymás melletti hóemberre. A lapok színe elnevezésükkor nem számít.

[as][ad] - Pocket Rockets vagy American Airlines néven is szokták nevezni, de az angol elnevezése a sűrűbben használatos. A lapok színe elnevezésükkor nem számít.

[ad][kc] - Nagy ravasz (Big Slick), de sokkal többször nevezik Anna Kurnyikovának, mert szép lap, de ritkán győz. A lapok színe elnevezésükkor nem számít.

[2s][2c] - Kacsák (Ducks) - No comment. A lapok színe elnevezésükkor nem számít.

[4s][6c] - Kombínó. Ez egy speciális elnevezés, csak azóta létezik mióta forgaomba helyezték ezeket a villamosokat Budapesten a nagy körúton. Itt jár ugyanis a két legnagyobb utasforgalmat lebonyolító villamosjárat melyeknek négyes és hatos a számuk. Csak Magyarországon használatos elnevezés természetesen. A lapok színe elnevezésükkor itt sem számít.

[as][js] - Armani James vagy Ajax szokott lenni, de magyar versenyeken Arany Jánosnak is nevezik. A lapok színe elnevezésükkor nem számít.

Van még rengeteg elnevezett lap, de egy bejegyzésben ennyi elég. Aki ismeri, annak kevés, aki nem ismeri, annak sok lehet. Lesz még ilyen máskor is!


 

Címkék: tananyag

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr451491985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása