A Deuce to Seven Lowball (Single Draw) nevű játékot gyakran a Kansas City Lowball néven is ismerik. A Lowball a lapcserés póker egy változata. Évek óta játsszák a világ kártyatermeiben (Magyarországon nem, de online a PokerStars és a Full Tilt Poker termeiben is játszható), és egyre népszerűbbé vált az előző években, mivel az emberek egyre inkább szeretnek új játékokat felfedezni a hold’em mellett. A lowball játékok a legjobb alacsony kezet jutalmazzák, ellentétben azokkal a játékokkal, mint például a Hold’em és a Stud, melyekben a legmagasabb kéz nyer.

Ezt a játékot is kötelező tétekkel - más néven vakokkal -, játsszák. Az osztógombtól balra ülő játékos fizeti be a kisvakot, a tőle balra ülő játékos pedig a nagyvakot. A kisvak általában a nagyvak felével egyenlő. A Lowballt továbbá gyakran játsszák antéval is, ami egy kis kötelező tét, és minden játékosnak be kell fizetnie a vakokon felül.

Ezek után minden játékos öt lapot kap színnel lefelé. Ezt egy licitkör követi, ahol lehetőséged van megadni a nagyvakot, ráemelni vagy eldobni lapjaidat. A még játékban lévő játékosok az első licitkört követően cserélhetnek. Ez azt jelenti, hogy megpróbálhatsz javítani a kezeden azzal, hogy eldobsz néhány lapot és újakra cseréled azokat. Ha szeretnéd, akár mind az öt lapot is lecserélheted. Ha úgy érzed, hogy már elég erős a kezed, akkor nem kötelező cserélned. Ez azt jelenti, hogy úgy döntesz, nem cseréled le egyik lapodat sem. Amikor befejeződött a cserekör, egy újabb licitkör kezdődik, ahol a játékosok licitálhatnak vagy eldobhatják lapjaikat. Amennyiben senki sem licitált, a játékosoknak szintén lehetőségükben áll passzolni is. Amennyiben ekkor még több mint egy játékos játékban van, a terítés következik, mely során a legjobb kezet bemutató játékos viszi el a középen összegyűlt kasszát.

A 2-7-ben a sorok és a flössök a leggyengébbeknek és az ász is mindig magas lapnak számít. Így a lehető legjobb kéz a 7, 5, 4, 3, 2. A következő 2-7 kezeket (nem teljes ez a lista természetesen) a leggyengébbtől a legerősebbig próbálom bemutatni:

1. J, 7, 4, 3, 2 (egyszínű lapok - flöss)
2. 8, 7, 6, 5, 4 (sor)
3. 7, 6, 5, 4, 3 (alacsonyabb sor)
4. 5, 5, 5, 6, 3
5. 2, 2, 7, 6, 5
6. A, 9, 6, 4, 2
7. A, 8, 7, 4, 2
8. A, 5, 4, 3, 2 (nem sor – ász magas)
9. K, J, 8, 7, 4
10. T, 7, 5, 4, 3
11. T, 6, 5, 4, 3
12. T, 6, 5, 4, 2
13. 9, 7, 6, 4, 3
14. 8, 6, 4, 3, 2
15. 7, 6, 4, 3, 2
16. 7, 5, 4, 3, 2

A lowballban a legtöbb kéz, ami általában erős a Hold’em-hez hasonló játékokban, itt gyönge. A párok, a drillek, a sorok és a flössök mindig magas kéznek számítanak, és így nem érvényesek a Lowballban. Amennyiben egy kéz sem alkot párt, a legmagasabb értékű lapokat birtokló játékos veszít. Például, ha egy játékosnál a 9-6-5-2-3 lapok vannak, azzal legyőzi a 10-9-6-2-3-at birtokló ellenfelét. A játékban az ászok mindig magas lapnak számítanak, ezért nem szerencsés ászt birtokolni. Ez azt jelenti, hogy ha egy játékosnál a J-9-7-3-2 lapok vannak, akkor legyőzi A-9-7-3-2-t birtokló ellenfelét. A lehető legjobb kéz az eltérő színű 7-5-4-3-2. Ez a kéz ugyanis alacsony és nem tartalmaz ászt, illetve sort vagy flösst. Ez az oka annak, hogy a játékot 2-7 Lowballnak hívják.

A draw játékokban előfordulhat, hogy több lapra van szükség, mint amennyi a pakliban maradt. Ebben az esetben a pakli maradék részét újrakeverik és a játék ezzel az új paklival folytatódik.


 

Címkék: szabályok tananyag

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr931604765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása