2-7 Triple Draw

 2009.12.28. 18:30 MORiARTY

A 2-7 triple draw érdekes játékváltozat, mert ebben a játékban a legrosszabb kéz a legjobb kéznek számít. A többi játéktól abban is különbözik, hogy az ászok csak magas lapként szerepelnek, valamint a sorok és színek is számítanak egy alacsony kéz ellen. Vagyis a lehető legalacsonyabb kezet kell összehozni a győzelem érdekében.

A játék cserélős (draw) típusú, a különbség azonban az – ahogy ezt a neve is sugallja -, hogy ebben a játékban egy helyett három cserelehetőség van. Ezt szem előtt tartva annak eldöntése, hogy melyik játékosnak van a legrosszabb keze mutatáskor, a játékos legrosszabb (a legmagasabb értékű) lapjával kezdhető. Ha az egyik játékosnál 9-8-6-3-2 van, míg a másiknál 9-8-6-4-2, valamint egyiküknek sincs színe, a kettő közül az első nyeri a leosztást (mivel a 3 alacsonyabb, mint a 4).

A lehető legjobb kéz a triple draw játékban a 7-5-4-3-2, melynek lapjai nem alkotnak sem sor sem pedig színt. Ha az összes terítő játékos keze tartalmaz párt - ami nagyon ritka -, akkor a legalacsonyabb párral rendelkező játékos nyeri a leosztást. Szintén fontos megemlíteni, hogy az A-2-3-4-5 nem alkot sort, mivel az ász csak magas lapként szerepelhet. Így tehát ez a kombináció nem alkot erős kezet, azonban még mindig jobb egy párt vagy sort tartalmazó kéznél (talán ezt a legnehezebb megjegyezni a szabályok közül).

A játék menete

Ahogy az összes cserés játékot, a 2-7-et is vakokkal játsszák, ugyanúgy, ahogy például a no limit hold'em-ben. Amint ez megtörtént, minden játékos 5 lapot kap, lefelé fordítva. Más játékoktól eltérő módon, minden játékos csak a saját lapjait láthatja, nincsenek közös lapok. Az első licitkörben a nagyvak balján ülő játékosnak van először lehetősége választani, hogy eldobja lapjait, megadja a vakokat vagy emel. Utána az összes többi játékosnak is cselekednie kell, utoljára pedig a vakok jönnek.

Az első licitkör vége után csere következik, amikor kiválaszthatod a cserélni kívánt lapokat és azt azok helyett az osztó másikat ad. Az asztalnál ülő játékosok az óramutató járása szerinti sorrendben dobják el lapjaikat. Fontos tudni, hogy cserélni nem kötelező, ha meg vagy elégedve a lapjaiddal, megtarthatod azokat. A cserék után a második licitkör következik, a licitek után pedig újabb cserekör. Az ez után még játékban maradó játékosok újabb licitkör és újabb cserekör után mutathatják meg lapjaikat.

A legjobb ötlapos 2-7 alacsony kombinációt birtokló játékos nyeri meg a kasszát. Ha két játékosnak azonos lapjai vannak, a kassza megoszlik közöttük.


 

Címkék: tananyag

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogbibliaja.blog.hu/api/trackback/id/tr851642575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása